Jump to content

Szingliség = utazás önmagunk felé

2021. 05. 05. 19:00

Jól tudjuk, hogy a magánéleti boldogság milyen kihatással van az életünkre, akár az egészségünkre.

A magánéletünk azonban nemcsak akkor lehet boldog, ha párkapcsolatban élünk. Habár a szingliség egy olyan bélyeg, amely azt sejteti, hogy az illetővel valami nincs rendben. Túlságosan magasra teszi azt a bizonyos lécet, vagy ő nem felel meg az elvárásoknak. A szingliség azonban lehet választott életforma, amely adhat teljességet és boldogságot.

 

Szingliként boldogan?

Kizárt! Az ember társas lény, aki arra törekszik, hogy megtalálja a társát. Csakhogy sokak kapcsolata fut zátonyra. Egy rossz kapcsolatnál még az egyedüllét is sokkal megnyugtatóbb lehet. A civakodás, a bizalmatlanság, a féltékenység, a tettlegesség, a csalódás, a megcsalás, a közös célok hiánya olyan tényezők, amelyek rávezetik az embert, hogy a kapcsolat nem működik. A számos negatívumot megélt páros jogosan dönthet a szakítás mellett.

A rossz kapcsolat után a szingliség lehet üdítő, pezsdítő, nyugalmat adó.

Mit adhat az egyedüllét?

  • Először is több idő jut magunkra. Ez mindenképp szükséges ahhoz, hogy helyére kerüljenek bennünk a gondolataink. Egy rossz kapcsolat lezárása után arra van szükségünk, hogy megtalálhassuk önmagunkat, vágyainkat és újra tudjuk építeni az életünket.
  • Ha több időt tudunk magunkra fordítani, akkor újragondolhatjuk az életünket, lehetőségeinket, álmainkat és végre az önmegvalósítás útjára léphetünk.
  • Nem jelent magányt az, hogy valaki egyedül van. Sőt, ha szingliként jól érezzük magunkat, új lehetőségekre figyelhetünk fel. Talán olyanra, amelyet ezelőtt nem is vettünk észre.
  • A szingliség formálja a személyiségünket. Rádöbbenünk, hogy egyedül is meg tudunk oldani nagyon komoly feladatokat.
  • Értékelni tudjuk azt, ha valami jó, és nem megyünk bele olyanba, ami kicsit is gyanús, mert már tapasztaltunk sokat és megtanultuk a leckét.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)