Jump to content

Az élet túl rövid a rosszhoz

2021. 03. 18. 19:00

Nem abban a világban és nem is abban a társadalomban élünk, amikor ránk kényszerítik a házasságot egy idegennel. A kezünkben a döntés, hogy kivel szeretnénk leélni az életünket.

A szerelem azonban elveheti a józan ítélőképességünket, de az éles- és tisztánlátás ideje is ugyanúgy eljön. Ha nem jó ember mellett, nem jó helyen vagyunk, azt megérezzük. Az elménk és a lelkünk ugyan küzdhet egymással és idő kell ahhoz is, hogy ezt felfedezzük, beismerjük. Aztán olyanok is vannak, akik akár ki is mondják, hogy nem érzik jól magukat az életükben, de egy lépést sem mozdulnak. Megmagyarázzák, hogy máshol, mással is hasonló lenne a helyzet. Azt, amiben vannak, már megszokták, nagyjából tudják, hogy mire számíthatnak és ez éppen elegendő ahhoz, hogy ne lépjenek ki belőle.

Sokan kapaszkodnak bele abba a szálba, amint feltűnik az életükben a gond, hogy valamikor szerették azt az embert, aki mellett ma is vannak. Ezért igyekeznek kitartani a kapcsolatban, de nem is saját maguk vagy a társuk miatt. A baj már akkor kezdetét veheti, ha valaki azért megy bele egy kapcsolatba, hogy valami elől meneküljön vagy, hogy a társadalmi elvárásoknak megfeleljen. Talán még a szerelem igazi mivolta sem ismerős sokaknak éppen azért, mert csupán azért vannak benne egy kapcsolatban, hogy ne legyenek egyedül. Ezek az emberek esélyt sem adnak a szerelemnek az életükben. Beleragadnak egy, a már elejétől semmi tüzet nem tápláló valamiben, ami ugyan nem feltétlenül rossz, kín abban létezni, csak mintha belső sugallat jelezné, hogy ennél azért lehet több is. Ha így telnek el súlyos évek, egyre kevésbé mer kizökkenni a megszokott biztonságból az ember.

Más azok élete, akik nemcsak a szerelmet nem tapasztalták meg sosem a kapcsolatukban és nem érzik jól benne magukat, de sérelmek tucatjait vonszolják maguk után. Amikor egy kapcsolat már lelki és akár fizikai sérülésekig fajul, abból ki akar szállni az ember. Ha tud. Ha mer. Egy szerelem, egy igaz szerelem megtapasztalása azonban ki tudja ugrasztani a nyulat a bokorból.

Nem azért vagyunk a világon, hogy beleragadjunk a rosszba. Ahol nincs boldogság, onnan tovább kell állni, mert a lényegünk a fejlődés. Legyen annak bármi oka, hogy nem érezzük jól magunkat a kapcsolatunkban, azt vagy megoldani szükséges, vagy befejezni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)