Jump to content

Szingliként az ünnepek

2019. 12. 18. 19:00

A karácsony áhítata talán még nem mindenkit járt át. A napos és kellemes idő ebben nem is nagyon segít, de az ünnepek felé robogunk mindenképp.

Talán a legnagyobb boldogságban érnek az ünnepek, és az is lehet, hogy nem nagyon várod, mert szingli vagy. A választott egyedüllét nem rossz, ha épp nyugalomra, egyedüllétre vágyik az ember. A szingliség azonban nem mindig választott életforma, hanem az élet is hozhatja úgy. Ez nem jelenti azt, hogy a karácsonyt magányosan kell eltölteni, hiszen a család, a barátok ugyanúgy a környezetünkben lehetnek. De a karácsonynak lehet olyan szentimentális hangulata, hogy másra vágyunk. Egy társra, szerelemre, akivel nemcsak a karácsonyt, de az életünket is megoszthatjuk.

A szerelem azonban nem füttyentésre jön az életünkben. Sőt, ha nagyon akarjuk sem biztos, hogy sikerül megtalálni az igazit. Ha pedig nem mindegy, hogy ki van mellettünk, akkor inkább egyedül vagyunk addig, amíg tényleg rátalálunk a társunkra. Ebbe az átmeneti időbe lehet több egyedül töltött ünnep is bele fog tartozni.

Szingliként talán már előre félünk attól, hogy milyen lesz az idei karácsony a családtagok körében. Megint találkozunk a rég nem látott családtagok kérdéseivel, a közösségi oldalak pedig megtelnek eljegyzési fotókkal?

Lehet, de mégsem szabad, hogy ezek felülírják a karácsony hangulatát. Lehet, hogy már vágysz egy igazi társra, de hagyd magad áramolni. A várakozással töltött időt pedig fordítsd a hasznodra még az ünnepek idején is. Hogy ne uralkodjon el rajtunk a depresszív hangulat, tereld el a figyelmedet. Kézműveskedj! Nemcsak az otthonod ünnepi dekorációját készítheted el, hanem kitalálhatsz és megvalósíthatsz kreatív, saját kézzel készített ajándéktárgyakat. A személyesség, az idő és energia belefektetése még különlegesebbé tesz egy ajándékot. Lefoglalod magad és még hasznos is a munkád.

Készíthetsz külföldön vagy távol élő rokonok, barátok számára képeslapot és meglepheted őket azzal, hogy postára is adod.

Az év vége nemcsak arra való, hogy degeszre együk magunkat az ünnepek alkalmával, hanem ideje a pihenésre is időt szánni. A családi és baráti meghívások közé mindenképp illessz be pihenőnapokat. Nézz filmeket, amelyek feltöltenek, elgondolkodtatnak. Olvass könyvet, mert lehet, hogy az év többi napján alig tudsz ennek hódolni.

Használj esténként illatgyertyákat, illóolajokat, amelyek jobb kedvre deríthetnek.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)