Jump to content

Ha vannak barátaid, szerencsés vagy

2017. 08. 03. 19:00

Életünk folyamán nagyon sok emberrel ismerkedhetünk meg. Vannak olyan időszakok, amikor szinte átjáróház az életünk és amilyen gyorsan feltűnnek körülöttünk barátnak hitt személyek, olyan gyorsan el is tűnnek. Az igazi barátok mégis maradnak.

A gyermekkori barátaink végigkísérhetik akár életünket, de meglehet, hogy bizonyos szakaszban lemaradnak tőlünk, vagy mi maradozunk el, mígnem már csak emlék marad a közösen töltött idő.

A család az ember kincse, de épp ilyen kategóriába sorolható az igazi barát is. Lehetünk kommunikatív, barátságos emberek, igazi és mély barátságot kialakítani még akkor is nehéz. A családtagok mellett éppúgy szükséges tehát ápolni a barátságokat is.

Mennyi, de mennyi élményt lehet gyűjteni a barátainkkal. Később, idősebb korunkban pedig ezek fognak majd éltetni. A múlt felidézésével újra élhetjük azokat az élményeket, azt a korszakot.

A barátsághoz szükséges a rokonszenv. Ha az nincs, akkor barátság sincs. Sérülékeny kapcsolat ez, amellyel ugyanúgy foglalkozni kell, mint a szerelemmel. Sok baráti kapcsolat romlik meg éppen amiatt, mert egy szerelem fészkelődik be valamelyikük életébe. Éppen ezért, ha változás áll be valamelyik barát életébe, azt meg kell beszélni.

Nemcsak a párkapcsolat, de a barátság alapja is a bizalom és az őszinteség. Kötelező elem, nélküle rossz alapokra épít az ember, és ingataggá válik.

Az ember élete akkor igazán kiteljesedett, ha boldog családi életet élhet szerettei körében, és emellett néhány igazán jó barátot is fel tud mutatni. Az igazán mély és tartós barátságok boldogságot jelentenek az embereknek. Az igaz barátok olyanok, akik akár szavak nélkül értik a másikat. Csak elég ránézni a barátodra és már tudod, hogy mire gondol? Ez is az, ami nélkül nem létezhet komoly baráti kapcsolat.

A jó barátság nem azt jelenti, hogy mindig a másik kedvébe járunk, hogy kedvezünk neki akkor is, ha nem úgy van. Az igazi barátot érdekli a másik sorsa, az élete, segít, ha bajba kerül, nem fél építő kritikával ellátni. Kicsit olyan ez, mintha lenne egy személyes pszichológusunk, akihez bármikor fordulhatunk. Az igazi barát meghallgat, még a legrosszabb helyzetben is kiáll mellettünk, és ez természetesen fordítva is így kell lennie.

Igazán szerencsés ember vagy, ha azt mondhatod magadról, hogy vannak barátaid. Igazi barátaid. Ha felteszed magadnak azt a kérdést, hogy őszintén szereted a barátodat és a válaszod igen, akkor tényleg nagyon szerencsés vagy.

Igazán mély szerelmet sem is mindenki él át élete során, mint ahogy mély barátság sem adatik meg mindenkinek. Ezért, ha voltál már igazán szerelmes, és ha van legalább egy nagyon jó barátod, tisztában vagy azzal, hogy milyen gazdag vagy?

Még a nagy szerelmek is véget érhetnek, de egy igazi barát éppen akkor van melletted, amikor a legnagyobb szükséged van rá. A barát igazi társ az élet nagy küzdelmeiben. Ő az, aki figyel rád, aki nem ítél el hibáidért, támogat, amikor szükséged van rá. Természetes, hogy viszonzásul ugyanezt garantálod te is neki.

(Forrás: marmalade.hu | huffingtonpost.com, askideas.com, metalsucks.net/képek)