Jump to content

10 jó befejezés egy rossz nap után

2015. 01. 10. 09:36

Mindenkinek vannak olyan napjai, amikor legszívesebben hazamenne, bezárkózna és egy takaró alatt elbújna a világ elől. Ha neked is vannak ilyen napjaid, próbáld meg csakazértis pozitív hangulatban befejezni! Íme néhány tipp, hogyan.

1. Kezdj el egy utazást tervezni
Tanulmányok bizonyították, hogy az emberek boldogságérezetét kevés dolog növeli jobban, mint egy rég várt utazást tervezni. Ha rossz napod van, menj haza, keress a naptárban egy hosszú hétvégét vagy két napot, amikor szabit vehetsz ki és találj egy úticélt. Ez lehet egy jó kirándulás, egy kellemes wellness program, egy szép magyar város meglátogatása, de keresgélhetsz olcsóbb repjegyet is egy szuper hétvégi kiruccanáshoz. Tervezgetni, álmodozni jó!

2. Készíts magadnak valami finomat
A rossz nap után vigasztalásra van szükséged. Ez pedig lehet valami finomság is! Nem kell háromfogásos vacsit főznöd, elég ha valami örök kedvencet készítesz el: habos kakaót, néhány palacsintát vagy a kedvenc melegszendvicsedet. Hidd el, mire kész, máris jobban érzed magad!

3. Tégy valami kedveset
Szintén kutatások bizonyították, hogy az emberek jobban érzik magukat, ha valami jót tesznek. Okozz örömet a rossz nap ellenére is: írj egy e-mailt valakinek, aki örülne neki, vagy főzz vacsit kedvesednek.

4. Emlékezz a jóra
Sokat segíthet, ha fogsz egy papírt és leírsz mindent, amiért hálás vagy az életedben, és azokat a dolgokat, amik jók voltak a rossz napon. Hidd el, olyan hosszú lesz a felsorolás, hogy a végén már más megvilágításban fogod látni a dolgokat.

5. Feküdj le aludni
Néha olyan rossz napjaink is vannak, hogy az a legegyszerűbb, ha be is fejezzük a napot. Főzz egy teát, fürödj egy nagyot és bújj be a takaró alá, és inkább aludj ahelyett, hogy még este is rosszkedved legyen.

6. Hívj fel egy barátot
Az ember hamarabb elfelejti a gondjait, ha megoszthatja valakivel. Hívj át egy barátodat, vagy ugorjatok le egy italra, és panaszkodd ki magad! 1-2 óra, és el is felejtesz mindent!

7. Állat terápia
Felmérések szerint azok között, akik állatot tartanak, kevesebb a depressziósok és a magas vérnyomással küzdők száma. Ha van kisállatod otthon, menj haza hozzá, és élvezd, ahogy szeret.

8. Meditálj
Csukd be a szemed, lélegezz mélyeket és próbáld meg elengedni azokat a dolgokat, amelyek zavarnak, gondot jelentenek. A meditáció segíthet megszabadítani az agyadat a stressztől és segít más megvilágításba helyezni a dolgokat.

9. Mozogj
A mozgás szintén stresszoldó tevékenység, úgyhogy végy egy nagy levegőt és menj el futni egy nagyot, vagy edzőterembe, csinálj végig egy tornát, esetleg végezz komolyabb házimunkát. És persze ne feledd, a szex is jó mozgás...nem beszélve az egyéb jótékony hatásairól! ;)

10. Nézz meg egy vígjátékot
Keresd meg kedvenc vígjátékodat vagy sorozatodat, bújj be egy pléd alá, tölts magadnak egy pohár bort és nevess!

 

(Fotók: popsugar)