Jump to content

Miért nem éri meg hazudni?

2014. 06. 01. 13:40

A hazugság hosszútávon sosem kifizetődő – ezt sokan tudjuk. Az alábbi cikkünket viszont nem csak a notórius hazudozóknak, hanem a kegyes füllentéseket előszeretettel használó embertársainknak is ajánljuk.

Íme tehát az okok, amiért nem éri meg hazudni!

1. Az igazság bátor emberré tesz 
Bátornak kell lenni ahhoz, hogy valakivel közöljük a kényelmetlen igazságot. Kegyes hazugságokkal takarózni sokkal könnyebb. Néha rendkívül nehéz megmondani valakinek az igazat, főleg ha a párunkról vagy párkapcsolatról van szó, de ha értelmes emberrel van dolgunk, biztosan értékeli a bátorságunkat.

2. Lerombolja a bizalmat
Nietzsche egyszer azt mondta: „haragszom, mert hazudtál nekem, és haragszom, mert mostantól nem bízhatok benned.” A hazug embereknek senki sem hisz, nem szavaznak nekik bizalmat, és különben is, gyorsan elterjed róluk, hogy mindig füllentenek.

3. Hazudni stresszes
Kevésbé vagyunk feszültek és idegesek, ha elmondjuk az igazat, és nem kell amiatt sem aggódni, hogy lelepleződik a hazugságunk. Ha csökkenteni szeretnénk életünkben a stresszt, tegyük az igazságot életünk részévé!

4. Belső konfliktusok
A hazudozás számos belső konfliktust és stresszt okozhat, ami hatással lehet a közérzetünkre, és még több problémát kreálunk magunknak általa. A hazugság fedezéséhez pedig általában még több hazugságra van szükség, ezért gyakran ellentmondásba kerülhetünk önmagunkkal.

5. A hazudozás általában egy súlyosabb problémát jelez
Vannak megrögzött hazudozók, akik állandóan hazudnak, függetlenül attól, mennyire komoly dolgokról van szó. Ezek az emberek általában késztetést éreznek arra, hogy hazudjanak, ami később szokássá válik. Nekik ajánlatos profi segítséget kérni.

 

womanitely.com

(fotó: businessinsider.com)