Jump to content

Április – A Nagy Átalakulás hónapja 2.

2014. 04. 14. 09:21

Az előző cikkben említett bolygóhatások az egészségünket sem hagyják érintetlenül. Vannak azonban módszerek, melyekkel gondoskodhatunk róla, hogy ezek a nagy átalakító energiák ahelyett, hogy negatív hatást fejtenének ki ránk, fizikai testünk és egészségünk megújulásával és felfrissülésével járjanak együtt.

Az ún. Nagy Kereszt, mely egy hónapig hat ránk erős energiáival, a testünk alábbi részeit érinti leginkább: Fej, Gyomor, Máj, Epe, Vesék, Húgyhólyag, Csontok-Ízületek, Nemi területek. Bármilyen jellegű hirtelen felbukkanó tünet ezeken a részeinken normálisnak tekinthető, de aki szeretne proaktívan megelőzést végezni, és a legtöbbet kihozni a hónapból, annak érdemes az alábbi módszereket figyelembe vennie:

Fejfájás, stressz: Végig szorító energiák hatnak majd ránk, így törekedjünk arra, hogy minél többet sétáljunk, mozogjunk, legyünk levegőn. A nagy ’fejtörő’ problémákat tegyük most félre egy hónapig, hallgassunk inkább a szívünkre, a testünk üzeneteire.

Gyomor: Étkezzünk kímélően, lúgosítóan, adjuk meg az idejét, a módját, és ne kapkodva, ziláltan táplálkozzunk. Rágjunk meg a szokásosnál is jobban minden falatot.

Vesék, Húgyhólyag: Igyunk sok folyadékot, kerüljük a cukros üdítőket, különösen az energiaitalokat. Egy-két hétig tartó csalántea kúrával nagyon hatékonyan tudjuk kihajtani a testünkben felhalmozódott méreganyagokat, és egyúttal stimulálni a folyadék-kiválasztó rendszerünket.

Csontok, Ízületek: Kerüljük a húsevést, mert a benne lévő húgysav lerakódik hosszútávon az ízületeinkben, amit ebben a hónapban különösen erősen érezhetünk. Sétáljunk sokat, legyünk friss levegőn, de a nagy erőkifejtést igénylő sportokat érdemes pihentetni, különösen a hölgyeknek.

Nemi területek: A hölgyek tapasztalhatják menstruációjuk felborulását, rendellenesnek tűnő folyást, és hasonló tüneteket. Hatékony tud lenni ülőfürdők, intim öblögetések elvégzése az alábbi teák (vagy kombinációjuk) segítségével, illetve hagyományos fogyasztásukkal: kamilla, zsálya, zsurló, cickafark. Férfiaknak ajánlott a Kisvirágú füzike forrázata.

Máj, epe: A hónap során nagyban javallott egy hatékony májtisztító kúra elvégzése is. (Májbetegségben szenvedők, refluxosok, vagy epekővel rendelkezők számára szigorúan tilos!)

Hozzávalók: Egy nagy grapefruit, 1 dl olívaolaj, egy doboz keserűsó (magnézium-szulfát)

Menete: Végezzük hétvégén, vagy olyan időszakban, amikor egy délutánt és a következő délelőttöt szabaddá tudjuk tenni.

Délután két óra után már ne együnk szilárd táplálékot, a legjobb a sima víz fogyasztása. 18 órakor vegyünk egy deciliter vizet, és rakjunk bele egy púpos kanál keserűsót, majd keverjük el. Egy húzásra hajtsuk le; minél gyorsabban tesszük, annál kevésbé érezzük majd keserűségét. (Érdemes előtte odakészíteni egy kis citromos vizet is, és utána öblögetni vele.) 20 órakor ismételjük meg ugyanezt.

22 órakor facsarjuk ki a grapefruitot, rázzuk össze egy befőttesüvegben az olívaolajjal, és igyuk meg. Utána közvetlenül feküdjünk le, és érdemes akár melegítőpárnát is tenni a májunkra.
Másnap reggel 8 órakor igyuk meg a harmadik adag keserűsó-víz adagunkat, 10 órakor pedig a negyedik ilyen adagot.

A folyamat során rendszeres látogatói leszünk a toalettnek, és minden kijön majd az emésztőrendszerünkből. A jó hír, hogy ezek között lesznek kapri-bogyó méretű, színű és állagú valamik is, melyeket összeállt epe alkot, és a májunkat blokkolják, akár évtizedek óta. A kúra elvégzésével sokkal könnyebbnek, felfrissültebbnek és energikusabbnak érezzük majd magunkat, a testünkról nem is beszélve!


Bábity Richárd
asztrológus, író
zoldkor.blog.hu

 

(Fotó: www.anokhimedia.com)