Jump to content

Április - A Nagy Átalakulás hónapja

2014. 04. 09. 16:12

Az asztrológusok szerint mindannyian „az év legnehezebb hónapjaként” fogjuk megélni 2014 áprilisát: feszültek leszünk fizikailag, érzelmileg és lelkileg is. Megfelelő felkészüléssel és odafigyeléssel mégis hatalmas és pozitív változások sora várhat ránk a következő hetekben!

Ez év márciusának eleje meghozta az energiák régóta, novembertől várt beindulását. A hosszú téli álom után azt tapasztalhattuk életünkben, hogy megmozdultak a dolgok, új ötletek, késztetések, változások indultak el. Nagyon szerettük volna már ezt, de ahogy felbukkantak, elkezdtünk úgy tekinteni rájuk, mintha nem is mi hívtuk, akartuk volna őket. Most itt vannak. Március utolsó hetében érezzük a leginkább ezt a mély átalakító és kitoló erőt - és Április hónap erről a Születésről fog szólni. Egy dolgunk van a folyamat során: szanálni, nagytakarítani, elengedni, a többiről és rólunk már a Lét gondoskodik majd!

Április 9, szerda és Május 9, péntek között egy hónapon keresztül egy ún. Nagy Kereszt lesz a bolygók között. Több forrásban ’Égi Háború’-ként, ’Az Év legnehezebb hónapjaként’ harangozzák be Áprilist, és alapvetően egyet lehet érteni ezzel. Nagyon fontos, hogy értsük, hogy mi is történik majd itt. 2013 novemberének végétől Március legelejéig olyanok voltunk, mint egy földbe elvetett mag, vagy egy bebábozódott lepke. Március elején a maghéj, a báb megrepedt, többen ennek megörültek, néhányan megijedtek tőle, és szaladtak volna vissza báb-állapotukba. Március végén elkezdtünk mozgolódni a kinyílt báb, mag hasadékán, és áprilisban van itt az idő, hogy levessük ezeket a kereteket! Amik persze védelmeznek és megszokottak is egyszerre.

Az őrlődést igazából az fogja okozni, hogy ’miként tartsam meg a múltat, hogy legyen jövőm is’? A választ mindenki sejti: sehogyan. A múltban vannak azok az energiák, amik a jövőhöz kellenek, és azok, akik nem képesek elengedni elakadt dolgaikat fizikailag, érzelmileg és lelkileg, itt nagyon feszültek lesznek. Mindenki az lesz igazság szerint. :) De akik hajlandóak transzformálódni valami újba, többe, nagyobba, azoknak is fájni fog ugyan Április, de a metamorfózis végén visszakapják az Életüket megújulva, felfrissülve.

Bizonyos elvek, nézőpontok és módszerek figyelembevételével egyszerűbben és könnyebben tudunk végigmenni ezen az átalakító hónapon:

- Étkezésünkben figyeljünk oda, hogy kerüljük a hagymaféléket, a csípős-erős dolgokat, és lehetőleg a húst is. Ugyanez igaz a tejtermékekre is, mert e hónap során tapasztalhatunk majd intoleranciát is velük szemben. A leginkább segítő diéta az egyszerű zöldségek, gyümölcsök fogysztása, melyek emésztése könnyen és gyorsan meg tud történni, illetve sok folyadékot tartalmaznak.

- Fontos, hogy lassítsunk majd a tempón végig a hónap során: valamennyire hanyagoljuk a szórakozóhelyeket és az éjszakázást, a konditermeket, vállaljunk annyit, amiről tudjuk, hogy képesek is leszünk teljesíteni.

- Amennyiben úgy érezzük, elrobognak mellettünk az események, zaklatottak vagyunk, álljunk meg inkább, hunyjuk be a szemünket, vegyünk egy pár mély lélegzetet. Gondoljuk át, mit és miért csinálunk, és kezdjünk bele ismét, immár sokkal nyugodtabban és összeszedettebben.

Minden rendben lesz, jó irányba haladunk majd mi is és az Életünk is ezáltal! 


Folytatása következik.
 


Bábity Richárd
asztrológus, író
zoldkor.blog.hu 

 

(Fotó: www.theooda.com)