Jump to content

Ha nincs segítő család, barát vagy szomszéd, jöhet a panzió

2023. 07. 26. 19:00

Habár egyre több vendéglátóhely várja a négylábú házikedvenceket is kétlábú társaival együtt, alakulhat úgy, hogy mégsem vihetjük magunkkal az állatunkat. Jöhet a gondolkodás, hogy kire bízzuk, kit kérjünk meg erre a feladatra.

Itt jön a de. De szerencsére van egy olyan megoldás, amely megoldást kínál azoknak a gazdiknak, akik kénytelenek valamennyi időre magára hagyni kedvencüket. Vagyis az igazság éppen az, hogy egyáltalán nem hagyják magukra akkor, ha panzióba adják az állatot, ugyanis fajtársaikkal együtt, egy más környezetet fedezhetnek fel.

Szóval azt tudjuk, hogy vannak panziók, és abban is biztosak vagyunk, hogy ezért a szolgáltatásért fizetni kell. Ám, ha pénzt adunk ki, azt nem mindegy mire tesszük, ezért érdemes átgondolni és megnézni a panziókat.

Ha már nézegetjük a felhozatalt, akkor mindenképp figyeljünk néhány fontos dologra:

  • Egy jó kutyapanzióban biztonságban tudhatjuk a kedvencünket. Az egyik fontos tényező éppen ez. Fontos az is, hogy elegendő helye legyen az átmenetileg befogadott állatoknak. Ugyanakkor szükséges akkora kert is, hogy az állatok a szabadba is kimehessenek és bőven elférjenek egymás mellett, de az elkerítés stabil legyen.
  • A kutyák szeretete ide nem elegendő. Fontos, hogy hozzáértő személyzet működtessen egy ilyen intézményt, akik a kutyák, macskák testbeszédéből is le tudják olvasni az állat érzelmeit. Így annak megfelelően tudnak velük foglalkozni, vagy szállást biztosítani. A lényeg, hogy azon a helyen minden állat jól érezze magát, ha már nincs vele a gazdája.
  • A gondos gazdik az otthonukat tisztán tartják kedvenceik mellett is. Ugyanezt várjuk el egy panzió esetén is. Éppen ezért akár személyesen is meg lehet nézni, hogy milyen a kiszemelt panzió. Az ilyen betekintéssel eldőlhet, hogy az a panzió lesz-e a kedvenc ideiglenes tartózkodási helye, amíg mi távol vagyunk.
  • Ahogy otthon, úgy a panzióban is történhet baleset vagy egyszerűen csak ott betegszik meg az állat. Azonban, ha panzióba kell vinni a kedvencünket, előtte nem árt állatorvoshoz is elvinni. Pláne akkor, ha hiányzik valamelyik védőoltása, esetleg gyógyszereket kap az állat. Ha rendszeresen gyógyszerezni kell, arról tudniuk kell a panzióban dolgozóknak is, hogy a távollét ideje alatt ne szakadjon meg a kezelés.
  • Egy jó panzióban a személyes látogatás során, de a telefonos vagy az internetes megkeresés során is kedves, gyors és hasznos információkat kapunk bármilyen kérdésünkre. Ez is nagyon fontos és a távollét ideje alatt is szívesen tájékoztatnak kedvencünk mindennapjairól.
  • Ahol igazán odafigyelnek az állatokra, ott pontos feljegyzést készítenek az állatok szokásairól és ezt figyelembe is veszik.

Nincs megfelelő személy, aki vigyázhatnak a kedvencedre? Ne késlekedj kutakodni a közeledben található állatpanziók között.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)