Jump to content

Vegán nyaralás vagányan

2022. 07. 04. 19:00

Egyre többen váltanak egészséges életmódra, amely azt is jelentheti, hogy a saját egészségükön kívül jobban figyelnek a természetre és az állatokra is. A veganizmus akár már a nyaralásban is megmutatkozhat.

Van, akit a saját egészségének helyrehozatala motivál arra, hogy lemondjon a hús mellett minden állati eredetű alapanyag elfogyasztásáról, mások pedig ezt a fajta tudatosságot a világ egyéni mentőakciójaként fogják fel. Egy biztos, hogy már komoly jeleit mutat a természet, hogy az emberiség nagyon mélyen belenyúlt annak folyamataiba. A vegán lét az egyik, amellyel sokat tehetünk magunkért, bolygónkért. Nem véletlenül váltanak egyre többen. Ehhez azonban nemcsak a mi életmódunkat igazítjuk, de egyre több szektor is igazodik a felmerülő igényekhez. A boltok, az éttermek is egyre szélesebb választékban kínálják vegán termékeiket.

A nyaralás sokak számára nem a mértékletességről szól. Azért dolgozunk egész évben, hogy néhány napon át megengedhessünk magunknak akár luxusnak tűnő dolgokat is. Csakhogy, aki tudatosan vált vegánná, az a nyaralása alatt sem akar erről lemondani, azonban ez azt is jelenti, hogy nagyobb előkészületet igényel egy olyan nyaralás megszervezése, ahol vegánok is vannak.

Nincs minden hely erre felkészülve, ezért érdemes tudatosan keresgélni. Ha nem mennél külföldre, hanem a határainkon belül szeretnél vegán vakációt, akkor a veganinja oldal több szempontból is ajánlott. Egyfelől kezdő vegánként fontos információkat kaphatunk arról, hogyan is vágjunk bele ebbe az életmódba, de ha már gyakorlottak vagyunk abban, hogy milyen növényi eredetű ételeket készítsünk, akkor arról is tudomást kaphatunk, hogy hazánkban hol vannak vegán éttermek, kávézók, szálláshelyek stb.

Otthon könnyű dolgunk van, ha már kijárt útja van annak, hogyan táplálkozzunk és miből. Csakhogy idegenben nem így működik. Ha a nyaralást teljes mértékben meg akarjuk élni, akkor nem a főzés körül jár az eszünk, és szívesen látogatunk el étterembe. Vegánként ez még nem olyan könnyű. Ezért is szükséges előre tájékozódni.

Ha azonban nem szeretnénk másra bízni az ételeink elkészítését vakáció ideje alatt sem, akkor a vásárlás és a raktározás a kulcsfontosságú. Érdemes olyan gyümölcsöket beraktározni, amelyek nem törnek, nyomódnak össze könnyen. Az utazás és az ottlét ideje alatt gazdálkodhatunk abból, amit magunk készítettünk el. Tankoljunk fel konzerv alapanyagokból és akár magunk elkészíthetjük, vagy az előre, otthon elkészített, nem romlandó ételeket fogyaszthatjuk.

Külföldi utazáskor érdemes felkészülni, hogy az adott nyelven hogyan szól a vegán kifejezéseket, hogy boldogulni tudjunk.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)