Jump to content

Ha szűkös a keret, akkor sem kell lemondani az utazásról

2022. 05. 18. 19:00

Nemcsak a koronavírus okozta korlátozások gátolhatnak abban, hogy utazzunk a világban. A szűk büdzsé is egyike lehet a nyomós okoknak.

A szűkösebb anyagi keret nem engedi meg mindenki számára, hogy külföldi utakban gondolkodjanak, azonban néhány praktikával elébe lehet menni a problémának, ha semmiképp nem szeretnél lemondani a terveidről.

A nyári főszezonra való foglalásról már lemondhatsz. Vagyis ami az akciós szálláshelyeket illeti. Utószezonra vagy a szezon utáni időszakra azonban már nézelődhetsz. Az előre tervezéssel jelentős pénzt spórolhatsz meg. Ráadásul így a tervezgetés, az álmodozás időszakát is átélheted. Nemcsak a szálláshelyet foglalhatod le jutányos áron, de még a repülős utazást is.

 

A tudatosságnak és az előre tervezésnek az az előnye, hogy még marad idő arra, hogy a pénzt előteremtsd arra. Ha van konkrét cél, amit szeretnél megvalósítani, sokkal nagyobb motivációt adhat a gyűjtögetésre.

Keress olyan úti célt, amelyet egy hétvége alatt felfedezhetsz. Lehet, hogy rövidnek találod a csak két-három napos kimozdulást, de a semminél jobb. A repülővel gyorsan megjárható helyek is megadják az utazás, kikapcsolódás, idegen tájak felfedezésének élményét. Ha találsz egy jó helyet, amelyet szeretnél látni, akkor nézz utána, hogy mit érdemes mindenképp meglátogatni, ha már ott jársz. Ezzel időt és energiát spórolhatsz magadnak.

Ha szűkebb a keret, az bizony kompromisszumokkal és lemondásokkal jár. Ennek ellenére sem kell feladnod az utazás álmát, csupán máshogy kell tekinteni mindenre. Mondjuk a készülődésre is. Minél kisebb bőröndbe próbálj beleszuszakolni azt, amire feltétlenül szükséged van repülős út során. Ha már a helyszínen vagy és lehetőséged van kerékpárkölcsönzésre, akkor használd ki. Nemcsak a környezetet kíméled így, de még pénzt is spórolhatsz így, nem is keveset.

 

Figyeld az árfolyamot és annak megfelelően válts pénzt már az utazás előtt, de ha más nem, akkor a reptéren mindenképp meg kell ezt tenned, hogy vásárolni, fizetni tudj.

Ha nem repülővel utazol, akkor szervezhetsz magad mellé útitársat, hogy az autós utazás költségei ne egyedül téged terheljenek. Ha nagyon merész és elszánt vagy, akár még a stoppolás is szóba jöhet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)