Jump to content

Jó programnak ígérkezik a 19. Csabai Kolbászfesztivál

2015. 10. 21. 16:00

Nyakunkon az őszi szünet. Habár már nincs olyan kellemes meleg, attól függetlenül akadnak jó program az országban, amely érdekessé teheti akár a hosszú hétvégét is. Mit szóltok egy kis kolbászfesztiválhoz?

Békéscsabán kerül megrendezésre az immáron 19. Csabai Kolbászfesztivál nevezetű több napos programsorozat. 1996-ban került szó a békéscsabai városi vezetés körében az első fesztivál megrendezéséről, majd 1997. október 24-én meg is nyitották azt. Senki nem tudta milyen fogadtatás várja a rendezvényt, de most már lehet sejteni, hiszen idén már a 19. bomba robban Békéscsabán. Már az első kolbászfesztivál igazi városi, sőt megyei ünnepéllyé vált. A város magáénak érezte és tudta a rendezvényt és ez így van a mai napig. A városi turizmus is ráérzett arra, hogy a helyi idegenforgalmat ezzel igencsak meg lehetne mozgatni, de a tradicionális magyar, azon belül is a csabai termékek reklámozására, menedzselésére is kiváló alkalom lehet.
Eleinte csak szárazkolbászok versenyét hirdették meg, most azonban már lesz minden. Hogy mi is? Diákoknak ingyenes ifjúsági gyúróverseny. Rajtuk kívül versenybe szállhatnak nyugdíjas klubok, civil szervezetek, hátrányos helyzetű családok, nagycsaládosok is. Külön kategóriában lehet nevezni a szárazkolbász versenyre.

A 19. Csabai Kolbászfesztivál 2015. október 22-25. között kerül megrendezésre a békéscsabai Városi Sportcsarnokban és annak környékén (Gyulai út 65/1.). Érdemes a rendezvénysorozatról információkat tudni. A belépés díjfizetés ellenében történhet meg. Létezik napijegy, amely egy felnőtt részére 1500 Ft/nap/fő, míg a bérlet 4000 Ft/4 nap/fő. Hat éven aluli gyermek belépése ingyenes. Személygépkocsival parkolni a sportcsarnok környékén lehetséges.

A 19. Csabai Kolbászfesztivál négy napja igazán érdekes, színes palettájú. Se gyermek, se felnőtt, se idős nem fog unatkozni. Már csütörtökön, azaz október 22-én elkezdődik a programsorozat. Ezen a napon nyitják meg a rendezvényt, és nem kisebb együttesek lépnek fel 19 és 23 óra között, mint a Balkán Fanatik és a Tankcsapda. A többi napokon a teljesség igénye nélkül fellép még az Ivan and The Parazol, a Hevesi Happy Band, a Punnany Massif, Vastag Tamás, Majka&Curtis, Varga Viktor és csapata, az Ocho Macho, Korda György és Balázs Klári, a Csík Zenekar Presser Gáborral. A programok több színpadon és több sátorban kerülnek lebonyolításra: szabadtéri színpad, Mokry Sándor Sátor, a sportcsarnok épülete, Csabagyöngye Borsátor, Hír6 Sátor.

Természetesen a kolbászé a főszerep, lesz ott vastag- és vékonykolbász, szárazkolbász, töltött káposzta és egyéb lakoma, ami a szemnek, s gyomornak örömteli, de szomjan sem marad senki. Talán még az idő is kedvez egy közös, családi kikapcsolódás eltöltéséhez. Jó szórakozást kívánunk!

(Kép forrása: programturizmus.hu)