Jump to content

Hétvégi programok - a bőség zavara

2014. 09. 05. 12:04

Szeptember első hétvégéjén annyi programmal várják a látogatókat országszerte, hogy ezzel nagyon nehéz helyzetbe hoznak minket a szervezők! Mi most öt budapesti és egy etyeki eseményt ajánlunk.

A Pozsonyi Piknik hatodik alkalommal várja Újlipótvárosban a nagyérdeműt, mindazokat, akik szomjasak a kultúrára, azon belül is a színházra és a zenére, a gyerekprogramokra, a jó ételekre-italokra. Többek között fellép Kern András, Lukács Sándor, Dés László, Szulák Andrea, Kárászy Szilvia, Tahi Tóth László és még nagyon sokan mások. Este, a nagykoncerten az Illés zenekar slágerei csendülnek fel.

A Budafoki Pezsgő- és Borfesztivál keretén belül szeptember 6-7én számtalan kerületi borpince rendez pincelátogatást, borkóstolást, élő zenét, sajtkóstolást, pezsgőrend-avatást, borkorcsolyák, sült csülök, kecskepörkölt, harmonikaszó, kézműves vásár, cirkuszi előadás, neves művészek és még rengeteg program várja a 25. jubileumi esemény a látogatókat.

SzeptemberFeszt péntektől-vasárnapig a Népligetben, ahol Pörköltek Tere, Grillbajnokság, Rétesbajnokság, hungarikumok bemutatója, Magyarországi Rekordok napja. Több színpadon zajlanak a koncertek, a rengeteg fellépő miatt csak ízelítőül: Somló Tamás és barátai, Palya Bea, Budapest Ragtime Band. Ezen kívül Egészség- és Divatliget, Múltidéző Piactér, Gyerekbirodalom és még rengeteg minden! Kihelyezett helyszínen, a Dunakeszi kavicsbánya tavon pedig együtt lehet horgászni híres emberekkel.

Őszi Etyeki Piknik szeptember 6-7-én, ahol őszi ízekkel, etyeiki és vendégborokkal várják a látogatókat a Gasztrosétányon. De lesznek gyógynövényszörpök, 2 évig érlelt, sóban pácolt sonkák, kemencés ételek, kézműves borfagylalt, házi sajtok, Bon Bon koncert, vajköpülés, must és még számtalan érdekesség.

Fröccsöntő Szeptembei Kóstoló 5-7-ig a Bókay Kertben, ahol borok mellett ott lesz a Karthago, a KFT, a Belmondo, Dér Heni, Harcsa Veronika Quaertett, és mások. 

(fotó: nol.hu)