Jump to content

A legújabb találmány, a bélbarát sör!

2017. 08. 03. 19:00

A nagy melegben sokan előszeretettel hűsítik magukat akár egy korsó hideg sörrel. A legújabb kutatásoknak köszönhetően, nemsokára akár olyan sört is kortyolgathatunk, mely nem csak hűsít, de a gyomrunkra és immunrendszerünkre is jótékony hatással van.

Miben rejlik a különlegessége?

Szingapúri kutatók legújabb találmánya a probiotikumot tartalmazó sör. A kutatók szerint, nedű javítja a gyomor egészségét és erősíti az immunrendszert.

A 23 éves élelmiszermérnök, Alcine Chan egy éven át dolgozott a recepten, amely malátát, alkoholt, komlót és a Lactobacilus paracasei L26 probiotikus baktérium törzsét tartalmazza.“A fő összetevők közül a komló az, amely megöli a probiotikumokat, ezért ki kellett találnunk valamit, hogy a baktériumok túléljék” – magyarázta a kutató a Szingapúri Nemzeti Egyetem (NUS) laboratóriumában.

Chan, aki az egyetem utolsó évében tökéletesítette a bélflórabarát nedű receptjét, elmondta, hogy az általa naponta fogyasztott probiotikus joghurtok és tejes italok szolgáltak inspirációul számára a speciális sör elkészítéséhez.

A halvány színű habzó ital enyhén édeskés ízű és 3,5 százalék az alkoholtartalma. Minden 100 milliliternyi probiotikus sörben egymilliárd probiotikus organizmus van.

A kutatók szabadalmaztatni akarják az egyelőre név nélküli sört és már vállalatokkal is felvették a kapcsolatot a termék forgalomba hozatalával kapcsolatban.

 

(Forrás: marmalade.hu, hirado.hu l Kép: pixabay.com)