Jump to content

A muffin tepsi öt arca

2015. 01. 01. 11:11

Nagy hibát követsz el, ha a muffin tepsidet csak és kizárólag muffinok sütésére használod! Hiszen ebben a gödrös konyhai edényben jóval több lehetőség van, mint azt elsőre gondolnád!

-Guszta, egyenforma fasírtokat süthetünk a muffin tepsiben, ráadásul amit nem fogyasztunk el azonnal, gond nélkül lefagyaszthatjuk. Nincs más dolgunk, mint kiolajozni a kis horpadásokat majd töltsük bele a kedvenc fasírtreceptünk töltelékét. 180 fokon süssük 15-20 percig, amíg a fasírtocskák teteje szépen meg nem barnul.

-Pompás, színes, gazdag ízvilágú jégkockákat is készíthetünk apróbb lukú muffin tepsivel. Ehhez nincs más dolgunk, mint beleszórni málnát, áfonyát, narancskockákat, citromszeleteket, vagy grépfrútgerezdeket a tepsi horpadásaiba, majd felengedve vízzel a mélyhűtőbe tenni. Ha a gyümölcsöket előre lefagyasztjuk, elkerülhetjük hogy a víz felszínére ússzanak, így sokkal csinosabb jégkockákat kreálhatunk.

-Mini-quiches-t is készíthetünk a muffin tepsiben, a gyerekek ráadásul egészen biztosan jobban fogják értékelni a marékra fogható, aprócska kis falatokat.

-Házi készítésű fagylaltkehely alapnak is remek eszköze a tepsi! Csak fordítsd hasra az edényt, úgy hogy a horpadások felfelé álljanak, majd bögrével vágd formára a tésztát. A kivajazott horpadásokra rányomkodva told be a sütőbe. Mikor aranybarnára pirultak, vedd ki, kihűlésig hagyd a formán a kosárkákat, végül töltsd meg friss gyümölcsök és fagylaltgombócok keverékével!

-A mini-pizzákhoz nyomkodd bele a pizzatésztát a horpadásokba, majd öntsd rá a reszelt parmezánból, oregánóból, paradicsomszószból, fokhagymából álló öntetet, végül tegyél egy-egy szelet mozzarellát mindegyik minipizza tetejére! 12 perc alatt készre is sül az aprócska, dekoratív finomság.

(Woman's Day, kép: sheknows.com)