Jump to content

Görögdinnye: a természet viagrája

2014. 05. 23. 11:37

Európában már a tizenharmadik század óta fogyasztunk forró, nyári napokon görögdinnyét, különleges, jótékony hatását azonban csak nemrégiben fedezték fel a tudósok.

A dietetikusok nem győzik kihangsúlyozni a piros húsú, lédús nyári gyümölcs csodálatos tulajdonságait. Az alacsony kalória, de magas víztartalmú görögdinnye segíthet a felesleges kilóktól megszabadulni, vitamintartalma pedig az általános közérzetünknek és az egészségünkre is igen jótékony hatással bír.

Ha nem kedveljük a gyümölcsben található apró, fekete magokat, hűsítő nyári italt is készíthetünk a görögdinnye levéből.

A görögdinnye 92%-a víz, magas C-vitamin tartalmú, egy szeletben pedig mindössze 71 kalória van, illetve kevesebb, mint egy gramm zsír. A floridai egyetem kutatói ezen kívül felfedezték, hogy a gyümölcs a vérkeringést is javítja, illetve megelőzi a magas vérnyomás kialakulását.

Egy 2011-ben végzett olasz kutatás pedig bebizonyította, hogy a görögdinnye citrullin-tartalma segíti a véráramlást és így erekciós problémák gyógyítására is alkalmazható.

(Kép: news.nationalgeographic.com, kirbiecravings.com)