Jump to content

Készen állsz az új kezdetre?

2023. 02. 12. 19:00

Mindegy, hogy te hagysz el vagy téged hagytak el, ha ez egy fájdalmas lépés, amin nehéz volt felülkerekedned. Vajon készen állsz a továbblépésre?

Ténylegesen úgy érzed, hogy feldolgoztad a múltadat? Azt gondolod, hogy az előző kapcsolat minden negatívumát és pozitívumát átértékelted és választ kaptál arra, hogy mi és miért történt? A válasz pedig csak még inkább megerősített abban, hogy a szakítás volt a legjárhatóbb út?

Ha mindegyik kérdésre IGEN a válasz még az sem jelenti azt, hogy képes vagy a továbblépésre, azaz egy új kapcsolathoz.

Egy szakítás megviseli az embert. Sok esetben a magunk mögött fájdalom, megbántás, ki nem mondott szavak gyötörnek annyira, hogy hónapokig, akár évekig gyógyulnak a sebek. Máskor inkább a magánytól való félelem sodor afelé, hogy mindenképp valakit keressünk magunk mellé. A minden áron kapcsolat egy rossz taktika. Ilyenkor nem válogat az ember, csak, aki kedves hozzá, azt szeretné maga mellett tudni, hogy kapaszkodhasson belé. Idővel, ahogy a fájdalom csillapszik és az amiatti torzulás kezd tisztulni, rájövünk arra: mit keresek e mellett az ember mellett?

A szaktás után időre van szükség. A gyász folyamatát ugyanúgy meg kell élni, mint egy szerettünk távozásakor. Ez is egy nagy és jelentős lezárása életünk egy szakaszának. Minél nagyobb volt a szerelem, minél hosszabb egy kapcsolat, annál komolyabb lehet ez a gyászfolyamat. Ezt a legjobb megélni és átélni. Ugyanis minél inkább el akarjuk tusolni, egyszer felszínre törnek az érzések és nehogy rosszkor.

Mélyülj el magadban, akár kicsit tudatosabban is elvonulhatsz rövid időre másoktól, hogy mélyen megéld ezt a folyamatot.

A gyász után pedig jöhet a regenerálódás. Ebben az időszakban engedd meg magadnak azt, amit szeretnél. Élvezd, hogy szabad vagy. Legyél nyitott és a lehetőségekhez képest optimista is. Ne a párkeresésre helyezd a hangsúlyt. Lehet, hogy még kicsit sem vágysz arra, mert tényleg élvezed a szabadságodat, az új kezdetet, de elképzelhető, hogy már vágysz valakire. Szándékosan, mindig és mindenkiben ne keresd a következő társadat, ugyanakkor legyél nyitott éppen azért, mert sosem tudhatod mikor talál rád a szerelem.

Csináld úgy, hogy legyen időd magadra. Ne próbálj minden áron társaságban lenni, csak, hogy ne érezd magad egyedül. Az egyedül töltött idő hasznos tud lenni. Levonhatod a tanulságot a múlt tapasztalataiból, ezáltal nagyobb önismeretre is szert tehetsz és ez új megvilágításba helyezheti a te további életedet is.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)