Jump to content

Így riaszd el a randipartnert az első pillanatban

2018. 04. 29. 17:45

Ballépések, amelyek miatt a magyarok nem jutnak egyről a kettőre a randevúzásban. 

Az ELITTÁRS felmérése elsőként arra tért ki, hogy melyek azok a tényezők, amelyek kizárják, hogy a társkeresőn az egyedülállók felvegyék valakivel a kapcsolatot vagy válaszoljanak az üzenetére. A férfiak 42 százalékát a túl kihívó vagy igénytelen profilképek riasztják el leginkább, 22 százalékuk a helyesírási és nyelvtani hibákat, 18 százalékuk pedig a személytelen üzeneteket küldő partnerjelölteknek nem ad esélyt. A nők ezzel szemben legtöbben (43 százalék) a nyelvtani vagy helyesírási hibákkal rendelkező adatlap tulajdonosokat utasítják vissza, 33 százalékuk a profilképet tartja a legmeghatározóbbnak, 20 százalék pedig a nem személyre szóló üzenetekre nem válaszol szívesen. Nem zavarják viszont különösebben az egyedülállókat a giccses idézetek (3 százalék) és az olyan rövidítések, mint a „vok”, „szted”, „vmi”, ezeket a válaszadóknak csak 6 százaléka jelölte meg kizáró oknak.

Első benyomások az első randevún

A felmérés második lépésként azt vizsgálta, hogy az első randevún mi sülhet el balul. Az eredményekből kiderült, hogy a férfiakat mindennél jobban zavarja, ha randevúpartnerük a telefonját nézegeti (52 százalék), a nőknek csak 20 százaléka tartja ezt zavarónak, szerintük a legriasztóbb, ha a randevúpartnerük túl sok alkoholt fogyaszt (60 százalék). Ezt a két tényezőt átlagosan rosszabbnak ítélték az egyedülállók, mint a kellemetlen testszagot (49 százalék) vagy leheletet (37 százalék). A válaszadó társkeresők 36 százaléka gondolja úgy, hogy kizárja a második randevút, ha kínos a beszélgetés, valamint az is kiderült, hogy a férfiak 84 százaléka és a nők 72 százaléka rosszabbnak tartja, ha a randipartner túl keveset beszél, mintha be nem áll a szája.

Kevésbé zavaró tényezők

A fentiekkel szemben a randevúról való késés átlagosan csak a válaszadók 7 százaléka szerint elfogadhatatlan, és 4 százalékuk nem találkozna a másikkal még egyszer, ha az túl – vagy alulöltözötten érkezne a randevú helyszínére. Az egyedülállóknak csak 2 százaléka szerint kizáró ok, ha a randipartner rosszul csókol és a nőknek átlagosan kevesebb, mint 3 százaléka nem menne második randevúra valakivel, aki nem ajánlja fel, hogy fizeti a számlát vagy felezzék azt. Inkább számít riasztónak, ha a randevúpartner illetlen a felszolgálóval (13 százalék), esetleg rémesen eszik (16 százalék). A nők 32 százalékát az is elriasztja egy második randevútól, ha a férfi az első találkozás végén szeretkezni akar, a férfiaknak viszont csak 8 százalékát zavarná ez.

Ha vége sincs az első randevúnak, de már menne

Az egyedülálló nők 31 százalékával fordult már elő, hogy egy zavaró tényező miatt a tervezettnél korábban befejezett egy randevút. A nők 51 százaléka még nem csinált ilyet, de úgy gondolja, hogy szükség esetén megtenné, ilyenkor azonban kétharmaduk őszintén elmondaná, hogy miért hagyja ott a randipartnert, csak 17 százalékuk keresne valamilyen kibúvót annak érdekében, hogy gyorsabban elmehessen a randiról. A férfiak 80 százaléka még nem fejezett be a tervezettnél korábban randevút, de 38 százalékuk megtenné, ha szükséges lenne, ilyenkor azonban a többség náluk is inkább őszinte lenne, csak 7 százalékuk keresne valamilyen fals indokot a távozásra.

Az első randevút követően

Az után is el lehet rontani a második randevúra való esélyt, hogy jól sikerült az első. A nők 37 százaléka nem találkozna még egyszer szívesen olyasvalakivel, aki már az első randit követően szerelmet vall neki, a férfiak 31 százaléka gondolkodik ugyanígy. A férfiak közel fele (49 százalék) pedig attól riad el, ha a randevúpartner üzenetekkel árasztja el anélkül, hogy megvárná a válaszait. Mindkét nem második legsúlyosabb okként azt látja (átlagosan 16 százalék), ha a másik fél nem válaszol nyomban az üzeneteire. Nem számít azonban kizáró oknak, ha a randevúpartner rögtön ismerősnek jelöli a Facebookon: a férfiaknak 5, a nőknek csak 2 százaléka jelölte ezt taszítónak.

 

(Forrás: marmalade.co.hu;elittars.hu | Kép: pixabay.com)