Jump to content

Szexsztrájkkal a békéért

2014. 04. 04. 11:21

Igencsak elhúzódik az orosz-ukrán konfliktus, ezért az ukrán nők is elhatározták, hogy ott segítenek, ahol tudnak, és a maguk módján ők is megharcolnak az ellenséggel. A haditechnika, amit alkalmaznak azonban sokkal régebbi, mint gondolnánk.

Kampányt indítottak hát, melyben arra kérik sorstársaikat, ne szexeljenek orosz férfiakkal! Egy csoport ukrán nő Facebook oldalt hozott létre melyet eddig több, mint háromezren lájkoltak, illetve ezzel párhuzamosan 'не дай русскому' (“Ne add magad oroszoknak”) feliratú pólókat is készítettek, melyekkel az orosz elnyomás ellen tiltakoznak. Arra kérik a velük szimpatizálókat, hogy bojkotálják az oroszokkal való szexelést.

Azonban nem csak a lepedő az a terület, ahol az ukránok visszautasítják az oroszokat: egy másik mozgalom elutasítja bármiféle orosz termék megvásárlását is.

A szexsztrájk minden valószínűség szerint egyidős az emberiséggel, hiszen feleségek gyakran alkalmazzák ezt a gyöngéd módszert engedetlen férjük befenyítésére. De politikai okokból már az ókori görögök is tagadták meg a szerelmet: Arisztofanesz kétezer éves komédiájában a nők nem hajlandóak szeretőikkel, vagy férjeikkel együtt hálni, amíg azok be nem fejezik a peloponnészoszi háborút.

Múlt hónapban pedig japán nők egy csoportja fenyegetőzött szexbojkottal, ha a férfiak Yoichi Masuzoe-ra szavaznak a választásokon, 2003-ban pedig a libériai nők szerveztek tömegmozgalma a békéért, melynek során végül szexsztrájkkal sikeresen véget vetettek a 14 éve elhúzódó polgárháborúnak.

(Forrás: Telegraph, képek: Facebook)