Jump to content

Csontszáraz és még töredezett is – Tegyél ellene!

2022. 09. 25. 19:00

Gyorsan lelapul, mert a hajszálakra kiülő zsír elnehezíti a hajszálakat? Ha azt hiszed, hogy a gyorsan zsírosodó hajjal van csak probléma, akkor nincs igazad. A száraz haj is macerás.

Az, hogy a hajunk szerkezete milyen, öröklött tényező. Kinek hullámos, kinek szögegyenes és persze minőségében is lehet gyorsan zsírosodó, vagy épp ellenkezőleg, nagyon száraz. Szinte általánosítható, hogy másra vágyunk, mint ami adott. A hullámos vagy göndör hajúak vasalják a tincseiket, míg az egyenes szálú esetében mindent megtesznek annak érdekében, hogy legalább kis loknik legyenek a hajban. Egy biztos, sem zsíros, sem pedig száraz hajra nem vágynak.

Ha az utóbbi kategóriába tartozik valaki, akkor rá jellemző lehet az, hogy ha csak a zsírosságot vesszük figyelembe, akkor bizony hajat csak két-három hetente mosna. No, de ezt nem sokan viselnék el sem magukon, sem máson. Ha pedig így van, akkor inkább a száraz haj ellen kell valamit tenni. Méghozzá:

Az első fontos lépés, hogy a sampon és a hajbalzsam a száraz hajra megfelelő legyen. Azaz figyelmesen el kell olvasni a leírást. A száraz és sérült hajra való sampon javítani képes a hajszálak szerkezetét és táplálják is, így már az első használat után minőségileg jobb lehet a tapintása.

A balzsam esetében persze ugyanígy szükséges eljárni és száraz haj esetén semmiképp nem kihagyható lépés. A hajmosás után felvitt hajbalzsam lezárja a kutikulákat, azaz további védelmet biztosít.

Ezzel a két lépéssel sokat lehet tenni a száraz hajért, azonban a száraz érzet még fennállhat. Míg a gyorsan zsírosodó hajúak a zsírosodást szeretnék elkerülni, addig a száraz haj esetén akár naponta érdemes hajolajat bevetni, amely tapintásra is puhítja, selymesebbé teszi a frizurát.

Általában nem hagyjuk el úgy otthonunkat, hogy legalább fésű ne érje a fejünket, de a hajformázás komoly rituálévá nőheti ki magát. Az állandó hajszárítás és vasalás megviseli a hajat. Szar és igénybe vett frizura esetén pedig érdemes hanyagolni ezeket az eszközöket. Ha mégsem lehetséges, akkor pedig jól jön a hővédő beszerzése, amely védi a szálakat a perzselő hőségtől, amely csak tovább ront az állapoton.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: Pixabay)