Jump to content

Öltözködési hibák, ha karcsúbbnak akarsz tűnni

2021. 03. 03. 19:00

A külsőség nem fontos- mondják. Ami igazán lényeges, az a belső érték. Mégis sokan hajtják a divatot és szeretnének minél trendibbek lenni.

Nemcsak azért szeretnénk divatosan öltözködni, hogy másoknak megfeleljünk, hanem szeretnénk magunkat is jól érezni a bőrünkben. Ha általánosságban véve jó ruhadarabjaink vannak, azok együtt nem biztos, hogy azt váltják ki, amit szeretnénk elérni. A legtöbbek esetében arról van szó, hogy mindenhogy szeretnének karcsúbbnak tűnni. Az életmódváltásnak, a diétának előbb vagy utóbb megmutatkozik az eredménye, ha azt elszántan folytatjuk, ám az öltözködéssel is lehet optikailag csalni.

Amikor elégedetlenek vagyunk a testünkkel, az alkatunkkal, akkor szeretnénk azt nem megmutatni mindenkinek, vagyis takarni igyekszünk. A bő, laza vagy akár már túlméretes ruhadarab nem megoldás a karcsúsításra. Viselésükkel nemhogy nem tűnünk karcsúbbnak, de még szélesítenek a túlméretes darabok. Mást mutat a túlméretes ruha, ha a szett másik része szűkebb fazonú.

Ha nem elégedett magával valaki, akkor ingben csakis gombosat válasszon. A gomb nélküli ing a hasrészre tereli a figyelmet és ha épp nem vagyunk elégedettek, nem akarjuk felhívni a figyelmet, úgy a gomb nélküli ing szóba sem jöhet. Amennyiben mégis ragaszkodunk az inghez, úgy érdemes az alá venni egy felsőt, így az inget ki lehet gombolni és nem a hastájékra szegeződik a figyelem.

Sokan esnek abba a csapdába, hogy annyira rejteni akarják alakjukat, hogy méretben nagyobb és hosszú felsőt, pólót vesznek magukra. Azt gondolják, hogy a hosszú az slankít. Valójában pont ellenkező hatást vált ki. Tehát, ha már póló, akkor az legyen begyűrve, mert ettől láttat karcsúbbnak.

Az övvel lehet játszani és a karcsúságot hirdetheti deréktájon, de csak akkor, ha az megfelelő méretű. Nem a hosszra kell gondolni, hanem sokkal inkább a szélességre. Bármennyire hihetetlennek tűnik, a szélesebb öv karcsúbb derekat varázsol.

A kabát még szükséges darabunk. Ha azonban a kabáton túllóg a ruhanemű, az optikailag összenyomja a testet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)