Jump to content

Kora őszi alapok

2020. 09. 09. 19:00

Még nincs hideg, de reggel elkel a vastagabb öltözék. Délutánra viszont legszívesebben fürdőruhára vetkőznénk. Ősz elején járunk.

Az ősz azt is jelenti, hogy egy másik évszakba léptünk a nyár után. Még érezhetjük a cirógató napsütést, de a reggeli sugarak már egyáltalán nem azt adják vissza, mint a nyári reggeleken. Felfér egy vékonyka kabát is a csípősebb reggeleken. Délutánra azonban megélhetjük még a nyárihoz hasonlító meleget.

Azt sem tudja az ember, hogy öltözzön ezekben a napokban. Van néhány olyan darab, ami nem árt, ha meglapul a szekrényünkben, mert ezekben az átmeneti időszakokban igazán hasznukat vehetjük. Nem szeretünk se fázni, se azt, ha nagyon melegünk van, ezért előrelátóan érdemes megválogatni a viseletünket.

A kora őszi ruházkodás délutánra hasonlíthat a nyárihoz, de reggelente felfér a rétegesebb öltözködés. Éppen ezért még visszanyúlhatunk a nyári darabokhoz is, de a vastagabb anyagokat is egyre sűrűbben keressük majd. Azonban a vastag és a lengébb ruhát együtt viselésében a harmóniára kell törekedni, mert máskülönben nem ízléstelen variációval léphetünk színre. A harmónia megtalálásában az segít, ha semmit sem viszünk túlzásba és alapdarabokat kombinálunk. Abban is gondolkodni szükséges, hogy ezek a darabok reggel bizonyára együtt lesznek viselve, de délután már megszabadulunk a vastagabbtól. A lengébb ruhadarabnak önmagában is viselhetőnek kell lennie ahhoz, hogy komfortosan érezzük magunkat. De nézzük, hogy melyek lehetnek azok az alapdarabok, amelyeket együtt és külön is jól tudunk hordani ősszel.

A rövid, bermuda vagy háromnegyedes nadrág még igen jó választás ebben az időszakban. A bézs színű darab fekete, fehér vagy homokszínű felsővel, akár pólóval is kiváló. Hozzá felvehető egy blézer vagy egy hosszúujjú póló is.

Az ing és főleg a fehér ing klasszikus darab. Ez mindig így volt és most is lehet így. Habár ünnepi megjelenést kölcsönöz, de csak akkor nagyon keretes megoldás ez, ha fekete alsóval viseljük. Pedig a fehér ing farmerral kombinálva is stílusos viselet. Sőt, ha a farmerhoz sportcipő társul, akkor lazán elegánssá válhat megjelenésünk. A komolyabb, a hivatalosabb, mégis csinos megjelenést egy sötét háromnegyedes nadrág, fehér ing és csinos szandál adhatja.

A blézer, a zakó és a ballonkabát a reggelek alapját jelenthetik. Ezekkel nagyon jól lehet variálni, és mindegy, hogy csinos, nőies szandállal vagy sportcipővel operálunk, a hatás nagyszerű lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | Képek: pixabay.com)