Jump to content

Természetes szépítőszerek - A méz

2017. 12. 12. 13:05

A legtöbb nő, a pénztárcáját nem kímélve áldoz a kozmetikai cikkek oltárán. Számtalan krém, olaj és egyéb szépítőszer található a boltok polcain, nincs más dolgunk, mint kedvünkre válogatni belőlük. Vajon tényleg hatásosak ezek a kozmetikumok? Vagy van olcsóbb és hatékonyabb megoldás?

Sokan nem is sejtik, de igazi kincsek találhatóak konyhánkban, a szépségápolást illetően. Ilyen csodaszer a méz, mely nem csak egészséges és finom, de bőrünkkel és hajunkkal is képes csodát varázsolni.

Nézzük mi mindenre jó a méz!

Repedezett, kiszáradt ajkak

Ebben a szeles és hideg időben szánk könnyen kirepedezik, pirossá, szárazzá válik, előfordul, hogy az állandó piszkálástól és nyálazástól könnyen hámlani kezdhet. Ilyenkor gyors és hatékony megoldás a méz. Nem kell mást tenned, csak egy vékony rétegben felvinni a mézet a szádra lefekvés előtt, és másnap reggelig rajtahagyni. Néhány nap után látható és érezhető változást fogsz tapasztalni.

Pattanások, akné

Kend vékonyan a problémás területre a mézet, és fedd le egy kötéssel. Hagyd rajta egész éjszakára, másnap pedig alaposan öblítsd le. A kötés alatt a méz, hatékonyan beszívódik bőrödbe és segít regenerálni a roncsolódott bőrfelületet, valamint megtisztítja arcod a kellemetlen pattanásoktól.

Száraz, töredezett hajvégek

A legtöbb nő szenved az állandóan töredezett haj problémájától, ilyenkor egyrészt célszerű minél több zöldséget és gyümölcsöt fogyasztani, hiszen a haj töredezése hátterében a nem megfelelő hajápolás mellett, vitaminhiány is állhat. Gyors segítséget nyújthat erre a kellemetlen problémára a mézes pakolás, mely vizes és száraz hajon is alkalmazható.Keverj össze néhány kanál mézet és pár csepp olívaolajat, majd kend rá a száraz és tördezett hajvégeidre. Öblítsd le, szárítsd meg és figyeld meg a változást.

Fénytelen haj

Keverj össze egy csésze kamillateát mézzel. Permetezd a keveréket a hajadra, majd húzz rá egy fürdősapkát. Hagyd a fejeden egész éjjel.

Fénylő arcbőr

Keverj össze mézet aloe verával, ezt a keveréket vidd fel az arbőrödre lefekvés előtt. Az aloe és a méz segít megfékezni a kellemetlen verjetékezést és zsírosodást, valamint az ennek következtében csillogóvá váló arcbőrt is mattítja.

Hegek, horzsolások

Tegyél egy kis mézet a problémás területre és hagyd rajta egész éjjel. Néhány nap alatt a hegek halványodni fognak.

Mitesszerek

Keverj össze két kanál mézet egy fél citrom kifacsart levével és alaposan töröld át a keverékkel az arcbőröd. A mézes-citromos keverék segít felpuhítani arcbőröd és megszabadulni a makacs mitesszerektől.

 

(Forrás: marmalade.hu l Kép: pixabay.com)