Jump to content

Rihanna lett a márciusi Vogue címlaplánya

2014. 03. 03. 08:20

Rihanna számít a mai divatvilág egyik legmeghatározóbb múzsájának. A barbados-i szépség előző héten ünnepelte a 26. szülinapját Aspenben. Az énekesnő, aki hat Grammy díjjal büszkélkedhet, harmadszorra kerül az amerikai Vogue címlapjára. Leginkább színes hajviseleteiről ismerjük és egyáltalán nem szégyenlős képeiről az Instagrammon - és most azt is elárulja, hogy a haja nem igazi!

Eredeti nevén Robyn Rihanna Fenty-t, Jay-Z fedezte fel 2005-ben. Azóta szárnyalt a karrierje felfelé és ő számít a világ legfiatalabb énekesnőjének, aki tizenháromszor vezette az amerikai Billboard Hot 100 listát dalaival. Viszont párkapcsolatok terén már nem volt ilyen sikeres. 2009-ben ugyanis Chris Brown, akivel már hónapok óta járt, csúnyán elverte az énekesnőt. A lapok tele voltak velük és az énekes be is ismerte a bűnét. Azóta Rihanna megbocsájtott neki, de valószínű, hogy élete végéig foltot hagyott benne az a nap.

Ezen kívül 14 tetoválással büszkélkedhet, amik közül egyet ő maga készített. Több hajstílusa volt az elmúlt évek alatt, mint Chernek egész élete során. Az egyik legemlékezetesebb a piros szín volt, amit ma már csak Rihanna-vörösnek hívnak. Maga a stílusa keveredik a barbados-i lazasággal és az elegáns de szexi kosztümös beütéssel. A River Island nevű márkának is kétszer tervezett kollekciót, ami világsiker lett. A Mac smink üzletlánccal is a második kollekcióját dobta ki, ami pár nap alatt elfogyott. Elérte azt a szintet, amikor bármit felvesz vagy reklámoz, rögtön mindenki akarja és hiánycikk lesz a boltokban. Divat és popikon lett, így nem meglepetés, hogy a Vogue ismét őt kérte fel címlapfotózásra. Egyik kedvenc tervezője a Balmain, legutóbb ő volt a kampányarca a francia márkának.
Aki az énekesnő eddigi hajviseleteire kiváncsi, itt a legemlékezetesebbeket itt nézhetjük végig.
http://www.glamourmagazine.co.uk/beauty/celebrity/2010/10/rihanna-look-book

A Vogue interjúban az újságíró részletesen ecseteli egy jellemző shopping-útját, ahogyan bevonul Alexander Wang butikjába, előtte a terepet biztosító testőrével együtt, aki Rihanna összes holmiját is viszi egy táskában. Az énekesnőt egyszerűen ’She’-nek hívják - mint ahogy a papok Istent ’Him’-nek. A Rihanna Effektus az egész tavaszi héten tarolt. Emilio Pucci rövid bőr shortjai, ékszerrel felturbózott dzsekijei, vagy Tom Ford apró rucijai ékszerekkel és comb magasságú gladiátor szandálokkal.

A tervezők a lábai előtt hevernek. Alexander Wang állítja: „Nincs más aki ennyire inspirálna. Nyers, okos, egyszerre minden, amire a pop kultúrának szüksége van, hogy továbblépjen.” Vagy Tom Ford: „Olyan dolgokat tud összekombinálni, amit máson nem tudsz elképzelni, hogy hordjon, és rajta mégis jól néz ki. A divatvilágban nagyon sok darabot miatta alkottak meg.”

A barbadosi énekesnő bevallja, hogy a haja nem igazi. Sőt meg is mutatja, hogy hol van a két csatt, ami tartja a hajzuhatagot. „Minden „nigganak” van ilyenje, csak nem ismerik el” - mondja. Ezen kívül Saint Laurent hegyes orrú magassarkút visel, ahhoz képest, hogy egy idő után fájdalmas. És ami szinte hihetetlen, hogy kedvenc ékszerei a Claire’s-ből vannak! (Nálunk is megtalálható ez az üzlet a Mamutban). Csak mellékesen mondjuk, hogy előző évben a Forbes szerint 43 millió dollárt keresett.

Mikor az újságíró, aki egyébként egy átlagos anyuka, megkérdezi tőle, hogy hogy nézhetne ki ilyen jól, mint ő, RiRi csak ennyit mond; „Soha nem akartam senkit, hogy úgy öltözzön, mint én. Azt szeretném, hogy úgy öltözz, amilyen a stílusod egy kis Rihanna-s beütéssel. Kislány, elégedettnek kell lenned!” Erre hirtelen megragad egy hatalmas fekete bőrkabátot és hozzáteszi; „Semmit sem imádok annyira, mint a dzsekiket. Minél nagyobb, annál jobb. Kisugárzást ad, és simán feldobod vele az estélyit is. Menő leszel benne.” Csomó ruhája a férfi részlegről van, mert egyszerűen imádja a túlméretezett holmikat.

Aztán mesél a gyerekkoráról, hogy mindig úgy öltözött mint a bátyja. Ugyanazokat a holmikat hordta, ez volt a lázadó stílusa. Csak fiú haverjai voltak. Mindig a normák ellen volt és elfogadja, hogy ez gyakran ellenszenvet vált ki vagy nehézségbe ütközik. „Soha nem leszel stílusos, ha nem rizikózol.” – állítja 26 éves kora ellenére.

Megszállottja a cool pólóknak. Közben ő maga sminkeli ki az újságírót és meséli a táncpróbákat, ahol rájött: lehet kényelmes cuccokban is jól kinézni. Mikor kész van az öltöztetéssel és sminkeléssel Rihanna, a tükörbe néz az újságíró. Mindkettőjük szerint borzalmasan néz ki. Viszont a beszélgetések alatt azt is megtudtuk, hogy ha top van rajta nem hord melltartót, viszont ha melltartót hord, akkor viszont csak azt. És ez most sem volt másképp.

Amennyire nagy szája van, annyira földhözragadt. Már New Yorkba költözött véglegesen, hogy egy kicsit „egyszerűbben” éljen, (ha egyáltalán lehet ilyet mondani róla). Még csak 26 éves, de már az egész világot meghódította, nem csak a hangjával, de a stílusérzékével is.

A képek több stílusban vonultatják fel az énekesnőt. Hiába mutat többet általában a testéből a világnak, mint kéne, még így is messze áll Miley szemérmetlen képeitől és magaviseletétől. Rihanna-nak minden jól áll és tudja hol a határ.

fotósorozat: David Sims, www.vogue.com
cikk: Plum Skyes