Jump to content

Röviden, gyorsan, finoman: pulykasonkás-aszalt paradicsomos tekercs

2018. 07. 30. 16:00

Mindannyian szeretjük a hosszú nyári délutánokat, a virágoktól illatos levegőt, a csillagos éjszakába nyúló beszélgetéseket. Mikor a gyerek az ölünkben alszik el, összebújunk szeretteinkkel. Mikor felemlegetjük a régi emlékeket, vagy a barátokkal tárgyaljuk meg az élet értelmét. Nyáron kicsit jobban megismerjük egymást, az énhatárok is felolvadnak a hőségben. Ezekhez a pillanatokhoz, van egy különleges receptajánlatunk. 

Pulykasonkás-aszalt paradicsomos tekercs

Hozzávalók 4 főre

1 db előre kinyújtott levelestészta
20 dkg szeletelt pulykamellsonka
2-3 ek aszaltparadicsom-krém
1 tojás a kenéshez

A levelestésztát kiterítjük, megkenjük az aszaltparadicsom-krémmel, rásimítjuk a sonkát és feltekerjük. A tekercset 1-2 centis karikára vágjuk, és sütőpapírral bevont tepsire helyezzük. A felvert tojással megkenjük, és 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük 13-15 perc alatt. Salátával és fokhagymás-snidlinges tejföllel kínáljuk.

(Forrás: marmalade.co.hu | Kép: gallicoop.hu)