Jump to content

Bacon, most ez komoly?

2014. 03. 27. 10:05

Húsban zsírban gazdag, ínycsiklandó illattal sül, ezerféle módon használhatjuk fel. Ropogósan, sósan kínálja magát, nehéz neki ellenállni. Van valaki, aki ennek ellenére nem tart a hűtőjében?

Én mindig tartok és bármi köré tekerem, rakott ételeimet lefedem, vasárnapi reggelinket kísérem vele. Új ötleteket gyűjtöttem, nemcsak magunknak.

Ropogós bacon édesség kísérőjeként nem mindennapos találkozás. Próbáljuk ki egyszer, s meglátjuk lesz még folytatás. Forgassuk meg a bacon szeleteket barnacukorban, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsibe, vagy rácsra. Süssük ropogósra. Tördeljük darabokra és díszítsük muffin tetejét, helyezzük olvasztott elterített csoki tetejére vagy egészben mártogassuk bele.

Igazítsuk el a feldarabolt baconszeleteket egy megfordított muffin tepsi „dombocskái”-ra, majd süssük meg ropogósra. Hagyjuk kicsit hűlni, emeljük le a kosarakat s töltsük meg kedvünkre. Friss apróra vágott hozzávalókból készített vegyes salátával, nyomózsákkal díszíthetjük tejszínes krémsajttal s kerülhet hidegtálra. Kiváló alap tükörtojás vagy reszelt-sajtos tojásrántotta készítéséhez.

Készíthetünk bacon sushit. Egyszerű ötlet, és milyen jól néz ki! Nem kevésbé a fonott sült fajta, tökéletes párja bármely krémlevesnek vagy a ropogtatós beszélgetéseknek, sör mellé.

Egy próbát megér bármelyik. Az alapanyag legyen gazdag minőségben, mert olcsó húsnak híg a leve :o).

(fotó: pinterest.com)