Jump to content

Töltsd meg a szőlőlevelet!

2014. 09. 27. 10:29

A szüreti hangulat mellé olyan ételt ajánlunk, amelyhez kifejezetten jól passzol egy pohár bor. Próbálkozzunk bátran a friss és üde ízkombinációval, nem fogjuk megbánni! S aki már valaha készített töltött káposztát, nem esik kétségbe, ha levéllel kell körbeölelni egy falat eledelt.

Szükségünk lesz az alábbi hozzávalókra:

12 szőlőlevél

1 teáskanál aprított kakukkfű

1 teáskanál aprított rozmaring

1 teáskanál szárított levendula

50 dkg lágy kecskesajt

2 evőkanál extra szűz olívaolaj

Forraljunk fel egy lábasban sós vizet, majd helyezzük bele a megtisztított szőlőleveleket néhány percre. Emeljük ki szűrőkanállal és helyezzük a leveleket hideg vízbe. A következő lépés a levelek lecsöpögtetés, megtörölgetése. Vágjuk ki szárat , ezzel készen áll a sajt fogadására. A sajtot vágjuk 12, nagyjából egyforma darabra, forgassuk meg a fűszerek keverékében és helyezzük egyesével egy-egy levél közepére, majd csomagoljuk be. Kenjük be a leveleket olivaolajjal, majd a sütőben grill funkcióra állítva készítsük el, süssük, amíg a sajt megolvad. Tálaljuk ízlésesen elhelyezve tányéron, vagy fa étkezési deszkán, kínáljunk mellé házi magos kenyérből készült pirítóst és egy pohár bort kedvenceink közül.

Jó étvágyat kívánunk!

(fotó: huffingtonpost.com)