Szükségünk lesz az alábbi hozzávalókra:
12 szőlőlevél
1 teáskanál aprított kakukkfű
1 teáskanál aprított rozmaring
1 teáskanál szárított levendula
50 dkg lágy kecskesajt
só
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
Forraljunk fel egy lábasban sós vizet, majd helyezzük bele a megtisztított szőlőleveleket néhány percre. Emeljük ki szűrőkanállal és helyezzük a leveleket hideg vízbe. A következő lépés a levelek lecsöpögtetés, megtörölgetése. Vágjuk ki szárat , ezzel készen áll a sajt fogadására. A sajtot vágjuk 12, nagyjából egyforma darabra, forgassuk meg a fűszerek keverékében és helyezzük egyesével egy-egy levél közepére, majd csomagoljuk be. Kenjük be a leveleket olivaolajjal, majd a sütőben grill funkcióra állítva készítsük el, süssük, amíg a sajt megolvad. Tálaljuk ízlésesen elhelyezve tányéron, vagy fa étkezési deszkán, kínáljunk mellé házi magos kenyérből készült pirítóst és egy pohár bort kedvenceink közül.
Jó étvágyat kívánunk!
(fotó: huffingtonpost.com)