Jump to content

Muffinok versenye

2015. 01. 13. 22:56

Mióta először tette be lábát a különösnek vélt nassolnivaló az életembe, nem láttam és ettem két egyformát. Minden az egyszerű sütőformával és a sima fehér kapszlival kezdődött. S gyorsan rájöttem a recept pofonegyszerű kevert tészta. Majd az egyediségre törekvés igénye utolért minden házi süteménykészítőt.

Engem is. Próbálkozunk mindennel, a kezdetben használt hozzávalókat már idejétmúltnak gondoljuk, eszünkbe sem jut holmi mezei fehérliszthez nyúlni, követjük az éppen aktuális étel- és diétadivatot, cserélgetjük az első próbálkozások óta az alapanyagokat. A kapszlik színesebbek és mintásabban, mint valaha. Annyiféle elkészítési útmutatót és cuki küllemet találunk a nagyvilág ételkészítéssel foglalkozó könyveiben, az internetes gasztro oldalakon és blogokon, mint égen a csillag. Nem marad más hátra, minthogy hátradőlünk, és elfogadjuk, más módszerhez kell folyamodnunk, ha ki akarunk tűnni a kedvelt házisütemény bűvköréből táplálkozó hasonszőrűek közül. Húzzunk egy lapot a 19-re, a sütőformára tegyünk fel mindent. Azzal még fitogtathatjuk, hogy milyen nagyszerű háziasszonyok vagyunk, mert mi még a muffinforma design-ra is adunk. Valahogy úgy, mint ahogy a következő fotókon szemünk elé táruló csinos formákkal tennénk.

Így lesz a közösségi oldalra felrakott muffin-fotó egy hangyányit, mint sokezer társa :o)

(fotó: pineterest.com, anthropologie.eu)