Jump to content

Fasírt brokkoliból és parmezánból

2015. 04. 11. 21:21

Amikor úgy érzed, jó lenne húsmentes ételt készíteni, vagy egyszerűen csak zöldségekre vágysz, netán vegetáriánus vagy, próbáld ki ezt a könnyen elkészíthető receptet. Garantáljuk, nem fogod megbánni!

Lehet vendégváráshoz elkészített falat, vacsora vagy másnapi ebéd a munkahelyen.

A hozzávalók:

1 fej brokkolli

4 gerezd fokhagyma

1 kis fej apróra vágott vöröshagyma

10 dkg apróra tört mandula

10 dkg zsemlemorzsa

10 + 10 dkg darált parmesan

1 friss tanyasi tojás

só és bors

Aprítógéppel készítsd elő a brokkoli fejeket, keveset használhatsz a zsenge szárból is, add hozzá a fokhagymanyomóval pépesített pikáns ízesítőt, majd keverd hozzá egyenletesen a felaprított vöröshagymát, mandulát és 10 dkg sajtot. Sóval, borssal tedd még különlegesebbé a masszát, majd 1 szép nagy előre felkevert tojással lágyítsd a hozzávalókat. Kenj olajat a muffintepsi mélyedéseibe, majd vizes kézzel készíts fasírtgolyókat, forgasd meg a maradék parmesánban majd helyezd az előkészített tepsibe. Süsd meg középmagasan 180 °C-on 15-18 percig. Illatos és fenséges eledelt kapsz. Kínálhatod előételként és köretként is. Tökéletesen passzol hozzá egy pohár száraz fehér bor.

Jó étvágyat kívánunk!

(fotó: thiscountrygirlcooks.com)