Jump to content

Anyák napi finomságok eperre hangolódva

2015. 04. 30. 23:34

Lepjük meg Édesanyánkat édes finomságokkal vasárnap. Igyekszünk olyan ötleteket adni, amelyek nem igényelnek nagy konyhai ismereteket.

Mini palacsinta gyümölccsel

Hozzávalók: ,

20 dkg liszt

1-1 teáskanál sütőpor és szódabikarbóna

5 dkg kristálycukor csipet só

2 tojás 2,5 dl tej

5 dkg vaj

Szitáljuk össze a száraz hozzávalókat, majd keverjük össze csomómentesre a továbbiakkal. Olajozzuk be a palacsintasütőt, majd amikor forró 8-10 centiméteres méretben evőkanállal alakítsuk ki a mini palacsintákat. Amikor aranyszínűre sült, fordítsuk meg és süssük a másik oldalt is. Helyezzünk egymásra 5 darabot, hintsük meg porcukorral és fogpiszkálóval átszúrt eperrel díszítsük.

Epres és kókuszos smoothie

Hozzávalók:

5-6 darab eper

1,5 dl kókusztej

1,5 dl görögjoghurt

egy banán fele

Turmixoljuk össze a hozzávalókat, majd töltsük egy magas pohárba. Díszíthetjük eperrel, mentalevéllel, kókusz szelettel. Tartalmas ital, rostban gazdag, kezdhetjük ezzel magunk is a napot, amikor éppen nem Édesanyánk részére készítjük.

Epres krémes desszert

Hozzávalók:

2 dl tej

2 dl tejföl

1 csomag vaníliás puding

2 evőkanál porcukor

1 evőkanál reszelt narancshéj

4 dl habtejszín habbá felverve

20 dkg jó minőségű háztartási keksz

20 dkg eper

Keverjük össze a hozzávalókat a tejszínhab kivételével. Amikor jó krémes, hozzáadhatjuk a tejszínhabot. Helyezzük egy üveg tálba a darabokra tört kekszet, majd pakoljuk rá a feldarabolt epret és a krémet felváltva. helyezzük hűtőbe2-3 órára. Üde desszert, ajánljuk Anyák napja mellett meleg nyári napokra.

(fotó: momastic.com, eatdrinkpaleo.com.au, enchantedmommy.com)