Szerkesztőség
2014.06.01.
Gyermekkoromban imádtam kiszaladni a kertbe és tépdesni a koranyári borsóhüvelyeket, majd gyors pucolás után dobáltam a számba a szemeket. Akkoriban még nem nagyon barátkoztam a zöldségekkel, ám a puha, semmihez sem hasonlítható édes borsó íze elvarázsolt.
Szerkesztőség
2014.05.31.
Arra, hogy a gyerekrajzokon feltűnő lepkék pillangóvá szépülő illusztrációvá nemesedése hogyan és mikor kezdte inspirálni a home dekort, majd lepte el a belső tereket, nehéz válaszolni. Bárhogy is történt, finoman díszíti a legkomolyabb otthonokat is.
Szerkesztőség
2014.05.30.
A szóról már réges rég nem a földtan elmélet és a tápanyagban gazdag termőtalaj jut eszünkbe, hanem a krémes állagú eledel. De mi is a humusz valójában, mit érdemes tudnunk róla?
Szerkesztőség
2014.05.30.
Egészséges ételekre vadászva sokszor eshetünk abba a hibába, hogy miközben egy szempontból fontosnak ítélt élelmiszert választunk, kiderül, hogy annak az átlagosnál magasabb a cukortartalma. Jellemző ez például a boltokban kapható üdítőitalokra, gyümölcslevekre, vagy az egyébként magas rosttartalmunk miatt kívánatos müzli szeletekre.
Szerkesztőség
2014.05.29.
A legjobb, amit tehetünk balkonnövényeinkkel vagy fűszer és zöldséges kiskertünkkel, illetve dísznövényeinkkel, ha esővízzel öntözzük virágzó és burjánzó saját flóránkat. Néhány kis lépéssel begyűjtve az esőt könnyen visszaadhatjuk a természetnek, ami neki jár.
Szerkesztőség
2014.05.27.
A nyári élményekhez kimagaslóan hozzátartozik a grillezés. Nézzük, mire érdemes odafigyelni, hogy a hús igazán ízletes, omlós legyen.
Szerkesztőség
2014.05.25.
Korábbi cikkeinkben részletezett esküvői előkészületek, helyszín kiválasztása után jöhetnek az apró részletek, dekorálási ötletek. A kis finomságok, amitől egyedi lesz a különleges napot körbeölelő környezet.
Szerkesztőség
2014.05.24.
Itt a nagy grillszezon. Ami mindenkinek jó, az ínycsiklandó illatok szagolására kényszerülő szomszédon kívül. Néhány tipp, hogy a hangulat és az ízek is elkápráztassák a meghívottakat.
Szerkesztőség
2014.05.22.
Holmi gasztrotudományos vagy sztárséf által ajánlott, újdonságnak vélt megoldás helyett ezúttal is felmenőim örökérvényű, fülemben csengő életbölcsességéhez fordulok: „Tégy egy kis cukrot minden sós ételbe, sózd csipetnyit a süteményeket!”
Szerkesztőség
2014.05.21.
Még szerencse, mert ennél praktikusabb megoldás előre elkészített italok vagy akár csak citromkarikákkal, eperdarabokkal felturbózott víz ízléses tálalására nem létezik. Ugye senki nem teszi a dobozos üdítőt vagy a műanyag flaskát a szépen megterített asztal közepére????
Szerkesztőség
2014.05.20.
A minap azon tanakodtam, hogy gyermekkoromban a fűszerek nagy része pusztán egy zacskónyi morzsolt zöldes-szürke kupacként testesült meg a gasztronómia felszínét kapargató életemben. Ma meg tobzódhatom a friss zöldfűszerekben, s nehezen mondanék le használatukról.
Szerkesztőség
2014.05.18.
Az elmúlt héten összegyűjtöttünk néhány gondolatot az esküvői előkészületekkel kapcsolatban. Folytatjuk az álmodozást és közben rátérünk a házasságkötés, esketés és az ünneplés helyszínének jellemzőire, nem utolsó sorban dekorálási szempontból.