Jump to content

Gyönyörű, kopasz hercegnő

2015. 01. 01. 11:11

Isabella Harvey még csak öt éves, mégis már másodszorra kényszerül élete legnagyobb küzdelmére. A gyönyörű kislánynál ugyanis újra leukémiát diagnosztizáltak. A kór következtében Isabella haja ismét kihullott, akárcsak első alkalommal, amikor három évesen először fedezték fel nála a szörnyű betegséget.

Mint szinte minden kislány, Isabella is rajong a Disney hercegnőkért, éppen ezért nagyon mélyen érintette szépséges hajkoronájának elvesztése. Úgy érezte, kopaszon semmi esélye nincs, hogy olyan gyönyörű legyen, mint mesebeli példaképei. Ezért inkább nem is ment ki az utcára fedetlen fővel, a nyilvánosság előtt mindig kalapot, vagy kendőt viselt, miközben a magabiztossága csúfos csorbát szenvedett a betegség következtében.

Hogy segítsen kislányának, Isabella anyukája egy New Yorki szervezethez fordult, akik rákos betegeknek és azok családtagjainak nyújtanak támogatást. A Gianna Nicole’s Heart of Hope nevezetű szervezet pedig nem késlekedett, felkérte Alana Hubbard fotóművészt egy különleges fényképsorozat elkészítésére. Isabella eleinte nagyon félénk volt, nem is volt hajlandó levenni a sapkáját. Akkor azonban megpillantotta a képek másik modeljét, a szintén haj nélküli Hamupipőkét, és nyomban elszállt a szorongása.

„Hiszen ő épp olyan, mint én!” –kiáltotta a kislány, aki abban a szent minutumban átalakult bizonytalan, megtört gyermekből magabiztos, sugárzó kislánnyá, ahogy az a gyönyörű képeket is látszik.

(Redbook Magazine)