Jump to content

Kell-e flörtölésre buzdítani a tiniket?

2014. 08. 08. 11:20

A Teen Tatler nevezetű társasági lap éles bírálatokat kapott, miután arra bíztatott fiatal, tizenéves gyerekeket, hogy „flörtöljenek” barátaik ellenkező nemű szüleivel annak érdekében, hogy drága meghívásokat kaphassanak tőlük.

A magazinban szerepelő „Tíz bűvölő szabály” között olyan döbbenetes tanácsok szerepelnek, mint hogy halmozzák el ajándékokkal a haverok szüleit, illetve finoman flörtöljenek velük, hogy így nyerjenek meghívást közös nyaralásokra, drága vacsorákra és ottalvós hétvégékre. Az újság arra buzdítja az ifjúságot, hogy a boldogulásuk érdekében járjanak a szülők kedvében.

„Szánjatok rá fél órát, hogy finoman kacérkodjatok a barátotok ellenkező nemű szülőjével, majd írjatok neki elmés köszönőlevelet.”

„Hamarosan el fog terjedni a jó híretek, onnantól pedig mindenhová meg fognak benneteket hívni –vacsorákra, hétvégékre, nyaralásokra, és így tovább, és így tovább.”

„Gondoljatuk úgy erre, mint egy nagyon fontos leckére. Tanuljátok most meg a csábítás minden csínját-bínját, és nem lesz soha semmi gondotok az életben.”

Az ijesztően immorális tanácsok között néhány praktikus útmutató is található: „Ne légy válogatós az étkezéseknél!” és „Ne hordj nem megfelelő lábbelit!”

A szakemberek azonban óva intenek a tanácsok megfogadásától. -Fontos persze, hogy az ember kellemes és udvarias legyen, de nagyon nem tanácsos arra bíztatni tinédzsereket, hogy szexuális jellegű flörtöléseket kezdeményezzenek a barátaik szüleivel.

A neves Tatler magazin még 1709-ben jelent meg először, majd 1901-ben újra indult, a lapjain többnyire társasági események és az arisztokrata világból származó hírek olvashatók. Már korábban is érte heves kritika a magazint, például a ’Legjobb társasági keblek’ cikke kapcsán, amely 28 tehetős nőt mutatott be, azoknak inkább a dekoltázsára helyezve a hangsúlyt.

A magazin szerkesztője később bocsánatot kért mindenkitől, akiket esetleg megbántottak volna a „tiniknek szóló tanácsok”.

(Daily Mail, kép: fanpop)