Jump to content

Gondolj valamire, és ez most nem a barkóba

2021. 05. 19. 19:00

Higgy valamiben erősen és akkor valóra válik. Ezt szokták mondani. Most hiába hunyod be a szemed és koncentrálsz erősen sok pénzre, valószínűleg mégsem fog működni a varázslat.

Ha a pénzszerzésnek ez a nagyon könnyű módja nem működne – márpedig nem működik -, akkor máshogy kell megálmodni céljainkat, álmainkat, vágyainkat. Sőt az ahhoz való elérés útját is. A vizualizálás sok mindenben segíthet.

Az az igazság, hogy amit szeretnénk elérni, ami a vágyunk, az általában nagyon foglalkoztat is. Lehet, hogy észrevetted már magadon azt is, hogy ilyenkor szinte képtelen vagy másra gondolni. Azon kattog az agyad, hogyan tudnád a lehető legrövidebb úton megvalósítani a tervedet. Lejátszod magamdban a lehetséges utakat, a lehetséges verziókat és azt is, hogy mi történnek, ha tényleg sikerülne. A következő nagyobb mozzanat pedig az, hogy megvalósult a terved. Ha volt már hasonló élményben részed, és ténylegesen elérted azt, amit akartál, akkor valószínűleg reálisan és jól használtad fel a képzeletedet és az adottságaidat.

Ami foglalkoztat…

Ha magunk elé képzeljük a vágyainkat, akkor még az elérhetetlennek tűnő is olyan közel kerülhet hozzánk a gondolatunkban. Az elménk ugyanis annyira bele tudja magát élni a csak agyban létező gondolatokba is, hogy képtelen megkülönböztetni mi a valóság és mi nem az. Az emberi fantázia lényegében egy csodavilág, ami lehetőséget ad a tervezésre, ugyanakkor egy hely, ahová menekülhetünk magunk és a valóság elől is. Ugyanakkor a fantázia olyan erős lehet, hogy ha elképzelünk valamit, az általa meg is valósulhat.

Ha egy állásinterjúra készülünk és a leendő főnök kemény dió hírében áll, azonban a képzeletünkben mi egy kedélyes, jó hangulatú beszélgetést képzelünk el, amely nagyon pozitív irányba halad, könnyen lehet, hogy mire tényleg eljutunk a személyes találkozóig már egészen máshogy tekintünk a kiállhatatlannak kikiáltott vezető elé és a mi viselkedésünk az övére is hatással lesz, aminek a munka elnyerés lesz az eredménye. Ez csak egy példa a sok közül, de akár a megtámadó betegséget is lejátszhatjuk a fantáziánk által. A betegség, a kór, a kórokozó az ellenség, amelyet megtámadunk a saját katonáinkkal vagy épp a szeretetet sugározzuk felé, aki megváltozik.

Érdemes ezt a csúcsszuper eszközünket, a fantáziánkat úgy használni, hogy minden apró részletet kidolgozunk gondolatban. Csakis pozitívan álljunk mindenhez, mintha a rossz történés nem is lehetne opció, így az agy csak a jóval foglalkozik. Ez is segítheti a teremtést, vagyis a képzeletet valósággá alakítani.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)