Jump to content

Az erő bennünk és körülöttünk van

2019. 06. 03. 19:00

Kell, hogy legyenek céljaink, megvalósítandó álmaink, mert amíg azokért küzdünk, van értelme az életünknek. Álmok, vágyak nélkül üresek lennénk és nem hajtana semmi, semerre.

Lehet azonban olyan szakasza az életünknek, amikor megrekedünk, és nem tudjuk, hogy merre kellene menni, még álmok sem hajtanak. Van, hogy túl nagyok a vágyaink, amelyeket nem tudunk megvalósítani, és az is lehet, hogy annyi célunk van, hogy azt sem tudjuk, melyikbe kezdjünk bele. Kell azonban valami, ami ösztönöz, és ami hajt, és ez érkezhet önmagunkból, de kívülről is.

A napjaink nagy részét szabályozza a munkahelyi kötelezettség, a családon belüli és egyéb státuszoknak történő megfelelés, így mire észbe kapunk, nagyjából egyformán telik minden nap. Legalábbis a rutinszerű feladatokon nem sokat gondolkodunk, csak tesszük. Határidőket kell betartani, szabályokat követünk, és mindezt azért tesszük, hogy megfeleljük a társadalmi elvárásoknak, de közelíteni tudjunk álmainkhoz is. Mindeközben szeretnénk egyfajta magunk által igényelt életszínvonalat megtestesíteni. Már az iskolai tanulmányokkal segíthetjük azt, hogy olyan pályát válasszunk felnőttként, amit szeretnénk, és még pénz is van benne. Emellett természetesen fontos a család közelsége és a barátok jelenléte. Már a vágyaink is eleve sokrétűek, így a megvalósításukhoz is többféle ösztönzésre van szükségünk.

Az egyik, amely minket hajt, az belőlünk fakad. Azért szeretnénk megvalósítani vágyainkat, mert nagyon jó érzés, ha valamit sikerül elérni. Igaz, hogy utána azonnal helyére kerül egy új, még meg nem valósult cél, de valaminek elérése, teljesítése jó érzéssel tölt el bennünket. Talán még a megvalósításhoz vezető út is lehet élvezetes, így ha a vége sikerrel zárul, akkor igazi katarzisként éljük meg az álom beteljesülését.

Vegyük csak a hobbinkat. Legyen az bármi, de ha alkotunk valamit, és azt a környezetünkben, vagy akár nagyobb közönség előtt is megmutathatjuk, büszkeséggel tölt el. Sőt, maga az alkotás is elragadhat, és olyan áramlásba kerülünk bele, amely mintha egy egészen más világba repítene. Kiszakadhatunk egy kicsit az éppen mostból, és valami egészen különleges tapasztalattal gazdagodhatunk. Ha ezt egyszer átéltük, újból szeretnénk érezni.

Nemcsak belülről fakadhatnak a motivációk, hiszen embertársaink, szűkebb vagy tágabb környezetünk is nagyon nagy hatással van ránk. Ezeken minden nap tapasztalhatjuk, bármerre járunk. A boltokban kivárjuk a sorunkat a pénztárnál, a munkahelyen a főnök szava a mérvadó. Egy olyan munkahelyen azonban nem öröm a munka, ahol muszájból töltjük az időnket. Az az álommunka, amely egyben szórakoztat is, és pénzt is kereshetünk vele. Ezt kevesen tapasztalhatják meg, de mégis muszáj dolgoznunk, ha el szeretnénk érni vágyainkat. Majdcsak mindenhez pénz szükséges, így ez is nagy hajtóerőnk lehet.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)