Jump to content

Utazz előbb vagy utóbb!

2019. 09. 09. 19:00

Eltelt a nyár, és már a bőrünkön tapasztaljuk az őszt. Reggel még hűvös a levegő, délután pedig már annyira kellemes, hogy a reggeli hosszú, vastagabb ruhák lekerülhetnek.

A nyaralás már csak emlékként él bennünk, hiszen a gyerekek már az iskolapadban ülnek, mindenki visszaállt a régi kerékvágásba. Ősszel inkább hazai vagy hétvégi kirándulásokat ejtünk meg. Kevesen gondolkodnak egzotikus, tengerparti utazásra, mert már nincs szezonja. A tengerparti üdülőhelyeken a főszezonban vannak nagyon sokan, amelyet nem mindenki visel jól. Van, aki a nyár tikkasztó hőséget viseli nagyon nehezen, mások azt nem tartják pihentetőnek, hogy nyomorogni kell a tömegben, bármerre járnak.

Aki megteheti, a szabadságával eleve úgy számolt, az vagy a szezon előtt vagy a szezon után megy nyaralni.

A nyár a legtöbb munkahelyen fejtörést okoz, mert a legtöbben nyáron veszik ki az egybefüggő szabadságukat. Aki azonban a tömeget szeretné elkerülni, valamint pénzt is szeretne megspórolni utazásával, szabadságával jól gazdálkodott az utószezonban utazik.

Bárhová szeretnénk is utazni, már jóval kevesebb lesz a turista, kényelmesebbé válhat az utazás. Sőt a szálláshelyeken is megérződik az utószezon, és bár találkozhatunk vendégekkel egy-egy hotelben, mégsem érezzük nyomasztónak.

Amennyiben családi nyaralást terveztek az utószezonban, úgy még az is kivitelezhető, hiszen az első hetek az iskolában általában az ismétlésről szólnak, így nem kell attól tartani, hogy túl sokat kell majd a gyerekeknek az iskolában pótolni, vagy nagy lesz a lemaradásuk.

Nemcsak kevesebb utószezonban a vendég a hotelekben, panziókban, de jóval kedvezményesebben tölthetünk el ott néhány napot.

A tikkasztó hőséget a vízparti üdülőhelyeken is nehéz elviselni. A víz hűsítése mellett számolni kell a leégés veszélyével még akkor is, ha magas faktorú krémmel ápoljuk magunkat. A kánikulában kirándulni, várost nézni sem biztos, hogy akkora kedvünk támad. Mindezzel nem szembesülünk utószezonban, amikor is az idő még kellemes, akár még a fürdéshez is, de a nevezetességek megnézéséhez is sokkal nagyobb kedvünk lehet. A hőmérséklet még lehet magas, de már jóval elviselhetőbb, mint főszezon idején.

A nyugdíjasok időben is megtehetik azt, hogy utószezonra halasztják a nyaralást, és ezzel pénzt spórolnak meg, valamint a nagyobb nyugalmat garantálja ez az időszak, hiszen a gyermekes családok legtöbbje már maga mögött tudja a nyaralást, így nem kell gyermekzsivajjal szembesülni.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: pixabay.com)