Jump to content

Hajdúszoboszló titka

2018. 06. 06. 19:00

Azt szokták mondani, hogy ha szép tájakat szeretne látni az ember, akkor mindezt Magyarország határain belül is megtalálhatja. És tényleg, ez a pici ország tele van csodákkal, gyöngyszemekkel.

A nyári időszak során már egyre gyakrabban jut eszünkbe a nyaralás. Talán már idő előtt lefoglaltátok a szállást és a repülőjegyet, hogy bebiztosítsátok magatokat a külföldi üdülésre. Jó érzéssel tölt el, ha tudjuk, hogy már van helyünk valahol a világban, ami csak arra vár, hogy felfedezzük, kikapcsolódjunk.

Sokan külföldi utat szerveznek maguknak, míg mások itthon is megtalálják számításaikat. Tény, hogy nem feltétlenül spórol sokat a magyar nyaraló, ha pihenését idehaza ejti meg, ettől függetlenül nagyon jól érezhetjük magunkat a Balaton mellett, hegyeinken. A Balaton, mint magyar tenger vonzza a külföldi és hazai turistákat, de a másik vonzerő Hajdúszoboszló, amely ugyancsak Európa-szerte ismert fürdőváros.

Kétségtelen, hogy a nyári hónapok azok, amikor soknál is több hazai és külföldi turista látogatja a hajdúszoboszlói strandot, azonban az intézmény egész évben nyitva áll a fürdőzők előtt. A hajdúszoboszlói Hugarospa igazi fürdőkomplexum, amely magába foglal gyógyfürdőt, Aqua-Palace-t, fedett élményfürdőt, aqua parkot és strandot is. Nem véletlen, hogy Európa legnagyobb fürdőjét jelenti.

A hajdúszoboszlói fürdőzés története akkor kezdődött, amikor 1925-ben a városban szénhidrogén kutatásokat végeztek, amely következményeként felszínre tört a magas hőfokú gyógyvíz. Gyógyhatása hamarosan be is igazolódott és 1927-ben már megnyílt a gyógyulni kívánók előtt a gyógyfürdő. 1996-ban visszakerültek jogos tulajdonába az egykor államosított termálkutak, és azóta folyamatos fejlődést, innovációt, bővülést lehet tapasztalni Hajdúszoboszlón.

A hajdúszoboszlói víz 75 °C-os termálvíz, amely tartalmaz konyhasót, brómot, hidrogénkarbonátot, jódot is. A víz 1100 méteres mélységből tör a felszínre. Számos betegségre kiváló kiegészítő gyógymód lehet.

A gyógyvizes medencéken túl számos részt ki lehet próbálni az ideérkezőknek. A fürdőkomplexum részét képezi a strandfürdő, amely kiváló programot jelenthet minden korosztály számára, hiszen a 30 hektáros területen 13 medence is várja a fürdőzőket. A medencék királya a Mediterrán tengerpart elnevezésű, amely Közép-Európa legnagyobb medencéje is egyben. Ugyancsak érdemes megemlíteni a pezsgő és a hullámmedencét is, amely csábítja a vendégeket. Nemcsak fürdőzni lehet ám, hanem lehetőség van vízi biciklizni, csónakázni, strandröplabdázni is.

Határon belül is lehet annyi szépséget és élményt találni. Garantált kikapcsolódást nyújthat a család minden tagjának egy hajdúszoboszlói nyaralás.

További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!

(Forrás: marmalade.co.hu | képek: hajduszoboszlo.hu, | videó: youtube.com)