Jump to content

Már csaknem egy hete tart a Maradj otthon! Fesztivál

2020. 03. 27. 20:00

Továbbra is sok zenész, művész, sportoló kampányol az otthonmaradás mellett, de vannak jópofa civil kezdeményezések is, például egy Zala megyei általános iskola diákjai rajzaikkal üzenik, hogy mindenki maradjon otthon. Most lesz igazán nehéz betartani a kérést, mert jön a hétvége és jó idő lesz, de tudjuk, hogy életekbe kerülhet a fegyelmezetlenség – hangzott el az M1 Híradójában.

Az otthonmaradás fontosságára hívja fel a figyelmet a Csillag vagy fecske című dal átdolgozásával a Csík zenekar. A zenekar tagjai ezúttal otthon zenéltek és adtak elő egy rögtönzött karanténkoncertet, volt aki vasalás közben vagy gyerekével az ölében muzsikált.

A cserszegtomaji Szabó István Általános Iskola kisdiákjai is egy videóban, rajzokkal üzennek mindenkinek, hogy tegyenek úgy, ahogy ők, és maradjanak otthon.

Közben folyamatosan új dalok születnek arról, hogy aki teheti, maradjon otthon. Ezúttal Freddie Shuman fogalmazta meg, hogy miért különösen fontos most odafigyelni egymásra.

Már csaknem egy hete tart a Maradj otthon! Fesztivál is. Naponta több előadó is jelentkezik élő koncerttel, hogy senki ne maradjon a kedvenc zenésze vagy együttese nélkül.

Legutóbb Dallos Bogi, Puskás Peti, a Bohemian Betyars és Hangácsi Márton adott koncertet a nappalijából az interneten keresztül.A kultúra iránt érdeklődőknek napközben Ember Márk olvasott fel egy részletet Darren Shan Rémségek cirkusza című regényéből.

A Maradj otthon! Fesztivál célja továbbra is az, hogy aki teheti ne mozduljon ki a lakásából, ugyanis ezzel lehet a legjobban csökkenteni a vírus terjedését. Péntek este a Mystery Gang ad élőben karanténkoncertet, a rajongók pedig otthonról nézhetik az előadást a közösségi oldalon.

(Forrás: marmalade.co.hu;hirado.hu | Kép: pixabay.com)