BANÁNKENYÉR
AdeZ Rockin’ Rice rizsitallal
(gluténmentes, tejmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)
Négyszögletű tortaformához – 20 x 10 cm
Hozzávalók:
3 közepes banán (kb 300 g)
2 bio tojás
50 g kókuszolaj
120 ml AdeZ Rockin’ Rice rizsital
220 g barnarizsliszt
70 g csicseriborsóliszt
1 teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet só
50 g dió
½ banán dekorációnak (elhagyható)
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 °C-ra. Fogjunk egy darab sütőpapírt, kicsit vizezzük be, majd hagyjuk megszáradni és béleljük ki vele a sütőformát.
- Hámozzuk meg a banánokat, tegyük egy nagy tálba és törjük pépesre egy villával.
- Adjuk hozzá a tojásokat, a kókuszolajat (melegítsük alacsony hőmérsékleten folyékonyra), és öntsük hozzá az AdeZ rizsitalt. Egy villával kevergessük csomómentesre és tegyük félre.
- Egy másik tálba tegyük a barnarizslisztet, a csicseriborsólisztet, a sütőport, a fahéjat, plusz a sót és egy kanállal keverjük őket össze. Ezután lassan adjuk hozzá a száraz összetevőket a banánpépünkhöz.
- Finoman kevergessük addig, ameddig csomómentes lesz.
- Öntsük bele a kibélelt sütőformába.
- Hosszában szeljünk fel egy banánt és helyezzük a tésztára a lapos felével felfelé. Kissé nyomkodjuk bele a tésztába, hogy részben beleolvadjon a keverékbe.
- Késsel törjük nagyobb darabokra a diót, majd a darabokat szórjuk a banánkenyér tésztánk tetejére. Süssük a sütőben 60-65 percig.
- Amikor kivesszük a sütőből, hagyjuk hűlni a banánkenyeret körülbelül 15 percig, mielőtt kivennénk a sütőformából. Felvágás előtt hagyjuk még tovább hűlni.
Ha három napon belül tervezzük elfogyasztani, nem lesz szükség a hűtőszekrényre. Ha tovább szeretnénk tárolni, érdemes hűtőbe tenni.
Tippek:
Együk magában, vagy mártogassuk AdeZ Rockin’ Rice rizsitalba a még teljesebb ízélményért! Vagy ha egy különlegesebb reggelire vágyunk, tegyünk pirítóba egy szelet banánkenyeret, csorgassunk rá egy kanál mézet és szórjuk meg egy kis összetört dióval.
RÉPÁS-KÓKUSZOS MUFFIN
AdeZ Chilling Coconut kókuszitallal
(gluténmentes, vegán, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)
6 nagy muffinhoz vagy 12 kisebbhez
Hozzávalók:
150 g barnarizsliszt
70 g hámozott, nem pirított mandula
50 g reszelt kókusz
30 g manióka-, kukorica- vagy burgonyakeményítő
30 g zabpehely
70 g répa (kb. 2-3 répa)
1 teáskanál sütőpor
1 csipet só
3 Medjoul datolya kimagozva
30 g mazsola vagy áfonya
50 g kókuszolaj
180 ml AdeZ Chilling Coconut kókuszital
Elkészítés:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljük ki a muffinsütőt papírformákkal.
- Hámozzuk meg és reszeljük le a répákat, majd tegyük félre. Vágjuk a datolyákat kis kockákra egy késsel. Daráljuk le a mandulákat egy őrlővel. (Ha nincs, használjunk inkább mandulalisztet.)
- Tegyük a barnarizslisztet, az őrölt mandulát, a reszelt kókuszt, a keményítőt, a zabpelyhet, a sütőport és a sót egy nagy tálba és keverjük össze őket.
- Adjuk a keverékhez a lereszelt répát és a datolyát, ügyelve arra, hogy óvatosan, de egyenletesen el legyenek keverve. Szórjuk hozzá az áfonya- vagy mazsolaszemeket és finoman keverjük össze.
- Egy másik tálba vagy nagyobb bögrébe öntsük ki az AdeZ kókuszitalt és az alacsony lángon folyékonyra hevített kókuszolajat. Öntsük a folyékony összetevőket a szárazakhoz és keverjük simára – állagra sűrűnek és száraznak kell lennie, nem olyannak, mint a megszokott muffin tészta.
- Kanalazzuk a tésztát a muffinformákba és lapogassuk le a tetejüket. ¾-ig töltsük őket, ha 12 muffint szeretnénk, vagy tele, ha óriás muffinokra vágyunk. Díszítésként szórjuk meg a tetejüket zabpehellyel. Süssük a muffinokat a sütőben 35-40 percig.
- Miután kivettük, hagyjuk őket pihenni 10 percig a sütőformában, mielőtt kivennénk hűteni.
- Ne tegyük hűtőbe.
Tippek:
Fogyasszuk magában, vagy egy bögre AdeZ kókuszitallal. Remek fogás egy ízletes reggelihez vagy uzsonnaként.
Zöld SMOOTHIE
AdeZ Amazing Almond mandulaitallal
(vegán, gluténmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)
2 adag
Hozzávalók:
500 ml AdeZ Amazing Almond mandulaital
1 nagyobb körte – kb. 250 g
1/2 avokádó – kb. 60 g
maréknyi bébispenót (kb. 50 g)
1/2 teáskanál spirulina
Elkészítés:
- Vágjuk a körtét nagyobb darabokra – ha bio, nem kell meghámoznunk.
- Az avokádóból távolítsuk el a magját, hámozzuk meg, majd vágjuk négy darabra.
- Minden hozzávalót helyezzünk a turmixgépbe, és maximális sebességen turmixoljuk 30 másodpercig, vagy addig, míg a keverék simává és krémessé válik.
Tippek:
Igyunk egyet reggel, hogy a lehető legjobban kezdődhessen a nap. Amerikában, ha nem zöld smoothie-val kezdjük a napot, az igazából el se fog indulni! Vagy, ha egy sűrűbb shake-re vágyunk, csak 350 ml Adez mandulaitalt használjunk, öntsük egy tálba és adjunk hozzá bármilyen, kedvünkre való ízesítést (legyen az például kókuszchips, földimogyoró, magvak, kakaóbab, stb.)
Erdei gyümölcsös SMOOTHIE
AdeZ Surprising Soy szójaitallal
(vegán, gluténmentes, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)
2 smoothie-hoz
Hozzávalók:
300 ml AdeZ Surprising Soy szójaital
1 banán (fagyott, ha lehet)
120 g eper
120 g áfonya
120 g szeder
1/4 teáskanál vanília vagy fél vaníliabab pép
2 evőkanál hámozott kendermag
Elkészítés:
- Vágjuk a banánt nagyobb darabokra, majd helyezzük a turmixgépbe a többi hozzávalóval együtt.
- A maximális sebességen 30 másodpercig turmixoljuk, vagy addig, míg a keverék krémessé válik.
Tippek:
Igyuk ezt a smoothie-t reggelire, és a lehető legjobban kezdődik a napunk. Szintén tökéletes elvitelre, edzés előtt vagy után fogyasztásra. Amennyiben egy sűrűbb smoothie-ra vágyunk, csak 150 ml AdeZ szójaitalt használjunk, és ízesítsük kedvünkre (kókuszchips, földimogyoró, magvak, kakaóbab, stb.)
Málna MOUSSE ropogós müzlivel
AdeZ Awesome Oat zabitallal
(vegán, hozzáadott cukrot nem tartalmaz)
2-4 pohárnyihoz
Hozzávalók - málna mousse:
500 ml AdeZ Awesome Oat
zabital
1 teáskanál (3 g) agaragar por
100 g málnadzsem pektinnel édesítve
fél teáskanál friss, reszelt
gyömbér
Hozzávalók - ropogós müzli:
50 g egész hajdinamag
20 g szezámmag
20 g napraforgómag
30 g szeletelt mandula
1 csipetnyi só
1/2 teáskanál vaníliapor vagy vaníliabab pép
1 evőkanál (5 g) kókuszolaj
2 teáskanál (15 g) akácméz
Elkészítés - málna mousse:
- Öntsük az AdeZ zabitalt és agaragar port egy lábasba, és egy habverővel keverjük őket össze. Majd kezdjük el melegíteni a tűzhelyen és időnként kevergessük. Amikor felforrt, vegyük lejjebb a hőmérsékletet és továbbra is kevergessük a habverővel 5 percig.
- Kapcsoljuk ki a lángot, és öntsük át a folyékony keveréket egy üvegtálba (minél nagyobb, annál gyorsabban fog megszilárdulni a krém).
- Mikor langyos, tegyük a hűtőbe, hogy még sűrűbbé váljon.
- Vágjuk fel a krémet, és tegyük a darabokat egy turmixgépbe (egy őrlőgép vagy kézi keverőeszköz is megfelel), majd addig turmixoljuk, míg halmazállapota mousse-szerű nem lesz. Tegyük hozzá a dzsemet és a friss, reszelt gyömbért és turmixoljuk tovább.
- A kész keveréket töltsük bele 2-4 pohárba és helyezzük a hűtőbe.
Elkészítés - ropogós müzli:
- Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, és tegyünk zsírpapírt a tepsire.
- Egy tálban finoman keverjük össze a hajdinamagot, szezámmagot, napraforgómagot, szeletelt mandulát, sót és a vaníliát.
- A kókuszolajat folyósítsuk nagyon alacsony hőmérsékleten egy pár pillanat erejéig, majd adjuk a keverékhez a mézzel együtt. Ezt keverjük jól össze addig, míg a méz és az olaj egyenlően van elosztva. Tegyük át a keveréket a tepsire, és lapítsuk le egy kanál segítségével, míg 3-4 mm vastagságú lesz, majd tegyük a sütőbe 15 percre. Óvatosan fordítsuk meg, lapítsuk ki megint, majd tegyük vissza a sütőbe 10 percre. Akkor van kész, mikor a mandula arannyá kezd válni. (Minden sütő más, szóval figyeljünk arra, hogy ne süssük túl!) Vegyük ki a sütőből, majd hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt feltörjük és egy üvegedénybe helyezzük.
Tálalás:
A málna mousse tetejére szórjunk néhány ropogós müzlit, néhány szem friss málnát és pár mentalevelet.
Tippek:
Egy nagyon finom reggeli azoknak, akik szeretik napjaikat krémes finomságokkal kezdeni, de nem rajonganak a joghurtért. Ez a mousse egy elegáns desszertként is szolgál, tökéletes egy barátokkal eltöltött vacsora után.
További érdekességekért kérjük, keressétek fel Facebook oldalunkat!