Nincs olyan, aki ne diétázott volna már. Ám sokan elrontják az egészet úgy, hogy annak nincsenek a tudatában. Vagy a könnyebb és gyorsabb megoldásokat keresik, vagy egyszerűen nem ismerik az egyes alapanyagok, ételek negatívumait.
A reggelt langyos, citromos vízzel indítod, majd elfogyasztod a smoothie-dat? Nagyszerű és egészséges, könyveled el magadban. Ez egészen addig így is van, ha a smoothie-hoz vagy a turmixhoz te magad veszed meg a hozzávalókat. Csakhogy sokkal könnyebb a már kész, előre előállított termékhez nyúlni. Akár még fizetünk is érte többet, hiszen azt a pénzt áldozzuk rá, amit a termékek beszerzéséért kellene tenni. Ne hidd, hogy ezzel sokkal egészségesebb leszel, ugyanis számolnod kell a magas cukortartalommal és a mesterséges aromákkal, tartósítószerekkel is. Megéri tehát időt és energiát rászánni arra, hogy saját magad készítsd el a reggeli italodat.
A diétázók, fogyókúrázók gyakran gondolják úgy, hogy ártatlan bűnözés az, ha beillesztenek az étrendjükbe egy-egy müzliszeletet, energiaszeletet. A valóságban ezek a finomságok nagyjából ugyanannyi energiát, zsírt és kalóriát tartalmaznak, mintha egy teljesértékű csokit fogyasztanál el. Vagyis nemhogy támogatnák a dófogyásodat, valójában hátráltatják.
A zabpehely önmagában támogatja az emésztést, de az előre csomagolt, ízesített zabpelyhek plusz cukrot, mesterséges aromát tartalmaznak. Ezért jobb, ha natúr zabpelyhet vásárolsz és a hozzáadott alapanyagokat is frissen adod hozzá.
A joghurtok probiotikumokat tartalmaznak, amelyek az emésztőrendszer egészségét támogatják, de a natúr joghurt helyett sokan választják a gyümölcsös változatot. Csakhogy ezekkel az a gond, hogy biztos cukrot is tartalmaznak, vagyis nem állnak a fogyás szolgálatába.
A diétában biztos, hogy szerepel a gyümölcs, éppen ezért sokan azt gondolják, hogy azok aszalt változatával sincs gond, csakhogy az asztalt gyümölcsök magasabb cukortartalommal is rendelkeznek és sok esetben nem mentesek a különböző adalékanyagoktól.
A diétázás, fogyás tudatosságot követel meg, amely már az alapanyagok kiválasztásával is megkezdődik. Macerásabb és időigényesebb lehet a saját elkészítési mód, de hidd el, hogy sokkal biztosabb is.